1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’lilerden Mersin’de Yeni Bir Vahşet
PKK’lilerden Mersin’de Yeni Bir Vahşet

PKK’lilerden Mersin’de Yeni Bir Vahşet

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonuyla Diyarbakır’dan Mersin’e götürülen öğrencilere saldıran PKK’liler, Cafer Gizli isimli çocuğu şehid ettiler.

31 Ocak 2016 Pazar 23:47A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonuyla Sur ilçesinden Mersin’e giden bir grup öğrenciye saldıran PKK’liler yeni bir barbarlık sergileyerek, Cafer (Hüseyin) Gizli isimli çocuğu şehid ettiler.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve farklı illerden bir grup öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonuyla Mersin’in Silifke ilçesine götürüldü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisine yerleştirilen öğrencilerin içerisindeki bir grup PKK’li, (Mardin ve Hakkâri'den geldikleri belirtiliyor) dindar olan öğrencilere yönelik sözlü sataşmada bulundu. Ardından yaşanan tartışmanın büyümesiyle PKK’liler, 11. sınıf öğrencisi Cafer Gizli (16) isimli çocuğu şehid ettiler. Yaşanan saldırıda başka öğrencilerin de PKK’liler tarafından yaralandığı bildirildi.  

Olayın faillerinden olduğu iddia edilen M. D’nin yakalandığı,16 kişinin de gözaltında olduğu belirtiliyor.

6-7 Ekim 2014'te yine PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü ile aynı okuldan arkadaş olan Cafer Gizli’nin cenazesinin Adana Adli Tıp Morgu’na kaldırıldığı öğrenildi.

Cafer Gizli’nin amcazadesi Muhammed Nur Gizli’nin de 90’lı yıllarda PKK tarafından şehid edildiği biliniyor. (İLKHA)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

7 Yorum