1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK’lılar Tahir Elçi ve İki Polis Cinayetini Mahsun Gürkan’a Yıkmak İstiyorlar!
PKK’lılar Tahir Elçi ve İki Polis Cinayetini Mahsun Gürkan’a Yıkmak İstiyorlar!

PKK’lılar Tahir Elçi ve İki Polis Cinayetini Mahsun Gürkan’a Yıkmak İstiyorlar!

Tahir Elçi ve iki polisin öldürülmesi olayıyla ilgili yerel kaynaklar tarafından ortaya konulan iddialarda cinayetlerin PKK’lılarca bilinçli olarak Mahsun Gürkan’a fatura edilmek istendiği belirtiliyor.

26 Eylül 2016 Pazartesi 13:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sur’daki hendek ve barikat despotizmi sırasında Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken vurularak öldürülen Tahir Elçi cinayeti tartışılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili son olarak PKK’lı bir tutuklu Rifayi İ.’nin ifadesi medyaya yansımıştı.

Rifayi İ., ifadesinde 2 polis memuru ve Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıyı daha sonra Sur’da öldürülen Mahsun Gürkan'ın gerçekleştirdiğini belirtmiş ve DBP’nin yönlendirmesiyle tetikçilerin bir gün öncesinden saldırıyı planladıklarını iddia etmişti.

PKK’lı Rıfayi’nin İfadesi Gerçeği Yansıtmıyor

Konuyla ilgili yerel kaynaklar tarafından ortaya konulan iddialarda, PKK’lı Rıfayi’nin bu ifadesinin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğu belirtilerek, PKK’lıların söz konusu cinayeti şimdi ölü olan Mahsun Gürkan’a yıkarak işin içinden sıyrılmak istediği söyleniyor.

Yerel kaynaklar tarafından ortaya konulan iddialar özetle şöyle:

“PKK’lı Rıfayi’nin ifadesi anladığım kadarıyla çarpıtma ürünü bir ifade olmuş. Bu ifadeden de anlaşılabileceği gibi PKK’lılar bütün suçu Sur’da öldürülen Mahsun Gürkan’a yıkıp işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Oysa işin gerçeği şu ki; oradaki iki polisi öldüren kişi Uğur Yakışır isimli PKK’lıdır. Zaten görüntülere bakıldığında da bu husus net şekilde görülmektedir. Durdurulan ticari taksinin arkasında oturan Uğur Yakışır iki el ateş ediyor. Mesele bu kadar açık iken Yakışır henüz hayatta olduğu için suçu ölü Mahsun Gürkan’a yıkmaya çalışıyorlar.

Bir diğer husus da şu ki; Mahsun Gürkan’ın elindeki silahın doğru tutulmadığı görünüyor. Anladığım kadarıyla içinde şarjör bile yok. Kaldı ki söylendiğine göre silahı tutukluluk yapmış. Bu çocuk silaha şarjör takmaya bile fırsat bulamıyor. Ayrıca Gürkan eğitimli biri değil. Ve çoğu eğitimsiz çocuk gibi örgütçe ölüme sürüklenen Gürkan da Sur’da yaşamını yitirmiştir.

Tahir Elçi’nin de kimler tarafından öldürüldüğü gerçekten öğrenmek isteniyorsa kurşunun hangi taraftan geldiğine bakılsın.

Cinayetlerin Faili Mahsun Gürkan Değil, Uğur Yakışır

Kuzen olan bu çocuklar o gün mezarlığa gitmişler. Olaydan birkaç gün önce çatışmada kaybettikleri bir kuzenlerinin kabrini ziyaret etmişlerdi. Dolayısıyla kuzenlerinin kabrini ziyaret eden bu çocuklar Sur’a gitmek üzere hareket ediyorlar. Ve burada ticari taksiyi durduran polisle girdikleri çatışmadan sonra Sur’a doğru koşmaya başlıyorlar. Yani Tahir Elçi cinayetini önceden planlamış olmaları gerçeklikten çok uzak. Aksine anladığım kadarıyla cinayet mahallinde bulunmaları tamamen tesadüfi bir durum.

Bu Yakışır soy isimli gençler Zana Azadi’nin yeğenleri. Ve olayları organize edenler de aslında bunlar. Orhan Yakışır isimli PKK’lı bunları örgütlüyordu. Sonuç olarak benim kanaatimce iki polisi öldüren ve bir üçüncüsünü yaralayan kişi açıkça şuan tutuklu olan Uğur Yakışır olup Sur’da öldürülen eğitimsiz Mahsun Gürkan’ın ne öldürülen bu polislerle ne de Tahir Elçi cinayetiyle bir alakası yok. PKK’lılar suçu ölü Mahsun Gürkan’a yıkıp Yakışırgilleri temize çıkarmaya çalışıyorlar.”

HABERE YORUM KAT