1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 5 Peşmergeyi katleden PKK Yöneticisi : "Bizi rahat bırakın!"
5 Peşmergeyi katleden PKK Yöneticisi : "Bizi rahat bırakın!"

5 Peşmergeyi katleden PKK Yöneticisi : "Bizi rahat bırakın!"

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan bir televizyon programına verdiği demeçte Barzani'ye yönelik “Bizi rahat bıraksınlar” dedi.

12 Haziran 2021 Cumartesi 11:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Bölgedeki gruplara 'Sessiz kalmayın' çağrısında bulunan Karayılan 'Bu söylediklerimin zayıflıkla ilgisi yok. Durun artık. Bizi rahat bırakın. PKK saldırdı diyorlar. PKK ne zaman saldırmış' diye konuştu.

Videoda kesme yerleri olduğu anlaşılan konuşmadaki ifadelerin genel manası yalanlanmadığı gibi bir anlam karmaşasının bulunmadığı da anlaşılabiliyor.

Murat Karayılan konuşmasında hem Türkiye’ye hem de bölgedeki aktörlere seslenerek PKK’ya yapılan saldırıların hafifletilmesi gerektiği çağrısında bulundu. PKK’nın alanının daraldığı ve kayıplar yaşadığı anlaşılan konuşmada şu ifadeler dikkat çekti:

 “Durun artık! Yani bunları söylememin zayıflıkla bir ilgisi yok. İçim yanıyor. Bizi rahat bıraksınlar. Elinizi bu olaya atın. Biz hiçbir zaman bölge hükümetinin egemenliğinin karşısında olmadık. Biraz vicdanlı olun ya!.. PKK saldırmış diyorlar. PKK ne zaman saldırmış?”

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan konuşmasının ilerleyen kısımlarında aydınlardan, STK’lardan ve bilumum partilerden vicdanlı olmalarını ve yardım talep ettikten sonra öfkeli bir ses tonu ile daha önce söylediği cümleleri tersten kurmaya başladı.

Karayılan: “Düşmana karşı savaşıyoruz. Türkiye’ye karşı savaşıyoruz. Ben buradan herkese seslenmek istiyorum. Bizi rahat bıraksınlar.”

 

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın ilgili konuşması

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum