1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK, ortağının bayrağını asarak korunmaya çalışıyor
PKK, ortağının bayrağını asarak korunmaya çalışıyor

PKK, ortağının bayrağını asarak korunmaya çalışıyor

Şanlıurfa'nın karşısında bulunan PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arap kentinin Türkiye tarafından görülen yüksek noktalarına Suriye rejimi bayrağı asıldı.

17 Temmuz 2022 Pazar 13:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin PKK/YPG'nin kontrolünde olan ve bölge halkının güvenliği için tehdit oluşturan bölgelere yönelik yeni askeri harekat sinyali vermesinin ardından PKK/YPG yığınaklarında bayrak oyununa başvuruyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan PKK/YPG'nin kontrolündeki Suriye'nin Ayn El Arap kentinde, PKK'nın kendisini Esed'in rejim bayrağı ile kamufle etme yoluna başvurduğu görüldü.

Ayn El Arap kentinin yüksek bir noktasında PKK'nın mevzi olarak kullandığı tepeye, dün rejim bayrağı asıldığı fark edildi. Daha önce de Türkiye'nin harekat planlarına engel olabilmek adına Rusya, ABD ve Esed rejiminin bayraklarını araçlarında, yığınak tepelerinde kullandığı bilinen PKK'nın bu oyunlar ile bölgede kalmaya çalıştığı görülüyor.

Türkiye tarafından da görülebilen bir büyük ve birkaç küçük Suriye rejimi bayrağı asılması dikkat çeken tepede, PKK'nın ağır silahlar ve araçlarının bulunduğu olduğu belirtiliyor. 

PKK/YPG'nin silindir şeklinde yapılmış olan gözlem kulelerinin bulunduğu tepede de olası hava harekatına karşı sığınak ve tünellerinin inşa edilmiş olabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum