1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. PKK kız çocuklarını ölüme yollarken Sol’un sesi mi kısılıyor?
PKK kız çocuklarını ölüme yollarken Sol’un sesi mi kısılıyor?

PKK kız çocuklarını ölüme yollarken Sol’un sesi mi kısılıyor?

PKK, kız çocuklarını silah altına alıp ölüme yollarken sözde kadın ve çocuk hakları savunuculuğunu yapan sol ve seküler çevrelerin sesi mi kısılıyor acaba?

06 Ağustos 2020 Perşembe 22:32A+A-

Yahya Fırat / Haksöz Haber

PKK’ya yakın kaynaklar, son zamanlarda “14 genç kadın, gerilla saflarına katıldı” şeklinde bir haber paylaştı. Ayrıca, yaşları küçük olan kızların örgüte niçin katıldıklarını anlatan bir propaganda videosuna da yer verildi.

Yaşları küçük olan kız çocuklarını saflarına katarak reklamını dahi yapacak kadar rahat olan PKK’nın bu suçları yeni değil tabi ki. PKK, 1990'lı yıllarda ilan ettiği "zorunlu askerlik" yasasıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde ergenlik çağında kişilik arayışında olan çocukları "yiğitlik", "mertlik" ve "fedakârlık" gibi temaları kullanarak psikolojik etkileme yöntemleriyle kandırıp silah altına aldı.

Suriye’de halkın Esed rejimine karşı ayaklanmasını fırsat bilen PKK, ülkenin kuzeyinde yeni bir iktidar alanı devşirmeye kalkışıyor. Örgüt, bölgede iktidar olmak için çocukları dahi silah altına alıyor.

Ayrıca PKK’nın hamisi konumunda olan ABD’nin Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği yayımladığı raporda, YPG/PKK’nın Suriye’de küçük yaşlarda çocukları silah altına aldığını belirtti.

SDG adını kullanan YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki mülteci kamplarından çocukları alıkoyarak silah altına almaya devam etmesi söz konusu rapora yansıdı.

Örgütün çocukları zorla silah altına alarak eğitim verdiği ve savaşmaya gönderdiği tespit edildi. Son dönemlerde silah altına alınan çocukların çoğunluğunun kız olması dikkat çekiyor.

Kız çocuklarını silah altına alarak utanmadan “genç kadın” ve “gerilla” yakıştırması yapan PKK’nın Türkiye’de alıcısı çok anlaşılan. Çünkü, ülkede her işlenen kadın cinayetleri sonrasında kadın hakları savunuculuğuna soyunan sol ve seküler çevreler, PKK’nın ölüme gönderdiği kız çocukları karşısında sessiz kalıyor.

Başta HDP olmak üzere kadın ve çocuklara yönelik şiddet gündeme geldiğinde ön safları kimseye kaptırmayan sol ve sosyalist güruhun hem kadın hem de çocuk diye tasvir ettiği kız çocuklarını silah altına alan PKK karşısında neden sesi kısılıyor acaba? PKK, kız çocuklarına silah vererek kadınları mı özgürleştiriyor yoksa?

HDP ve Sol, ancak PKK’nın mağdur etmediği ve haklarına tecavüz etmediği kadınların ve çocukların haklarını savunuyor. Bu da sol ideolojinin ne kadar kirli ve ikiyüzlü olduğunun bir göstergesi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum