1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Piyasalara dış müdahale tezinden sessizce geri çekilme mi?
Piyasalara dış müdahale tezinden sessizce geri çekilme mi?

Piyasalara dış müdahale tezinden sessizce geri çekilme mi?

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş çevreleriyle yaptığı toplantıda döviz kurlarındaki aşırı artışın bir dış müdahaleden kaynaklanmadığını söylediği iddia edilmekte.

13 Aralık 2021 Pazartesi 16:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş çevreleriyle Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Binasında 11 Aralık Cumartesi günü yaptığı ve tam 7 saat süren toplantı gündemde tartışılmakta. Toplantıya iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, özel ve kamu bankalarının yöneticileri ile aralarında TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) de bulunduğu kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan bazı kuruluş temsilcilerinin gazetecilere yaptığı açıklamalara bakılırsa Bakan Nebati toplantıda yaşanan kur hareketliliğinin dışarıdan bir müdahale olmayıp içerideki güven eksikliğinden kaynaklandığını söylemiş.

Eğer bu iddia doğruysa iktidar çevrelerinin çok uzun bir zamandır ısrarla öne çıkarttıkları “harici operasyon” söylemi bizzat Maliye Bakanı tarafından yalanlanmış oluyor. Ve yine tekrar ederek söyleyelim; eğer kulislere yansıyan bilgiler gerçekse bunca zamandır ortaya hiçbir veri koymadan bir nakarat gibi tekrar edilen bu saçma iddia artık terk edilecek demektir. Anlamsız ve temelsiz bir dedikoduyu bunca allayıp bulayıp komploculuk olarak topluma boca etmenin görmezden gelinecek bir tarafı yok elbette ama her şeye rağmen gerçekliğe geri dönmek iyi bir şey!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum