1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Perinçek Uzmanlık Alanı Hakkında Konuştu!
Perinçek Uzmanlık Alanı Hakkında Konuştu!

Perinçek Uzmanlık Alanı Hakkında Konuştu!

Perinçek “Türkiye’de darbe yapacak silahlı bir güç kalmadı” diyerek neden darbe tehlikesi olmadığını açıklamış. Tabii kendisi konunun uzmanı sayılır…

05 Mayıs 2020 Salı 21:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı televizyon programında “Türkiye'de bir darbe tehlikesi yok. Çünkü darbe silahlı güçle olur. 15 Temmuz’da ezildiler. Darbeyi kimle yapacaklar?” sözleriyle darbe tartışmalarına katıldı. Türkiye’de halihazırda bir darbe tehlikesinin olup olmaması bir yana bu açıklamalarıyla Perinçek el çabukluğuyla nasıl da bazı hakikatlerin üstünü örtmüş, hayret doğrusu!

Perinçek’e şunları sormak gerekiyor: Türkiye’de olup biten bütün darbeleri Gülenciler mi yapmıştı ki onların ordudan tasfiye edilmesiyle darbe tehlikesi ortadan kalkmış olsun? 27 Mayıs ve 12 Eylül’de bilfiil darbe yapan; 12 Mart’ta muhtıra yoluyla, 28 Şubat’ta daha sonrasında post-modern olarak adlandırılan yöntemlerle seçilmiş iktidarları deviren; 27 Nisan e-muhtırasıyla da bir kez daha aynı yolu deneyen Gülenciler miydi?

Bu ülkedeki esas darbe geleneğini Kemalizm temsil eder. 27 Mayıs’ı “Devrim” olarak isimlendirip göğsünü gere gere savunan, 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinde aktif rol almış olan Perinçek bunu en iyi bilenlerdendir! 15 Temmuz’la birlikte sanki ülkedeki bütün darbeler silsilesinden Gülenciler sorumluymuş gibi darbe ve darbeci deyince “kargadan başka kuş tanımam” mantığıyla 15 Temmuz ve Gülencilerin adını zikrediyorlar ki Gülencilerin bu meşum darbe girişimiyle kirli geçmişlerini örtebilsinler!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum