1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Perinçek Büyük Sırrı Çözdü: “28 Şubat CIA Destekli FETÖ’ye Karşı Yapıldı”
Perinçek Büyük Sırrı Çözdü: “28 Şubat CIA Destekli FETÖ’ye Karşı Yapıldı”

Perinçek Büyük Sırrı Çözdü: “28 Şubat CIA Destekli FETÖ’ye Karşı Yapıldı”

Akit Tv’de Fatih Dağıstanlı’nın sunuculuğunu yaptığı “Başka Açıdan” programına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Şubat darbesinin CIA destekli FETÖ’ye karşı yapıldığını ileri sürdü.

16 Mayıs 2020 Cumartesi 05:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Programa, Vatan partisi ve Aydınlıkçıların lideri Doğu Perinçek’in yanı sıra Gazeteci Yazar Kenan Alpay, Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Gazeteci Yazar Ali Bektan ve İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Akalın katıldı.

Programda, Yaşadığı dönem boyunca bütün darbeleri doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen Perinçek, hayatı boyunca hiçbir darbeyi desteklemediğini öne sürdü.

Avrasyacı tezleri nedeniyle düşmanlık beslediği yapılara bile şirinlik yapmaya çalışan Perinçek, PKK ve FETÖ karşıtlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber olduğunu belirterek AK Parti’nin kendi çizgisine geldiğini söyledi.

Kenan Alpay’ın “Darbelere değinirken 27 Mayıs, 28 Şubat, 27 Nisan’dan bahsetmiyorsunuz. Herhalde bunları darbe olarak görmüyorsunuz.?” sorusuna ilişkin, Perinçek, 28 Şubat darbesinin Fethullah Gülen hareketine karşı yapıldığını, bilinenin aksine Erbakan’a karşı olmadığı gibi inanılması zor ve komik ifadeler kullandı. Perinçek’e göre, 28 Şubat darbesi CIA destekli FETÖ’ye karşı yapılmış(mış)!

Bu komik senaryo karşınsa Ali İhsan Karahasanoğlu, “Siz gerçekten inanıyor musunuz bu söylediklerine? Zekamızla alay mı ediyorsunuz? diye itiraz etti. Bunun üzerine Perinçek, 28 Şubat’ın Amerika ve FETÖ mevzisine karşı yapıldığını ifade ederek aslında yaşadığı savrulmanın cevabını da vermiş oldu. Perinçek, herhâlde 28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen’le aynı safta olduğunu unutmuş ya da yaşlılıktan dolayı hatırlamıyor.

Alpay’ın “Şeytanın Ayetleri kitabını Aydınlık Gazetesinde tefrika ettiniz. Aydınlık gazetesinin İslam’a saldıran yayınlara verdi. Turan Dursun’un da kitaplarına yer verdiniz?” sorusu karşısında Perinçek, Turan Dursun kitapları ve Şeytan Ayetleri kitabının İslam’ı anlattığını, Dursun’un Kuran ve Hadis dışında kaynak kullanmadığını ileri sürerek yıllarca savaş açtığı İslam’ı da bize öğretmeye başladı. Perinçek’e göre ateist ve İslam düşmanı Dursun İslam alimi(imiş)! Ne diyelim kılavuzu Turan Dursun olanın burnu pislikten çıkmaz!

Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara karşı sistematik olarak zulüm ve işkence uyguladığı söylemine karşı adeta Çin Büyükelçisi görevine soyunan Perinçek’e göre, Uygur bölgesinde her şey güllük gülistanlık. Perinçek’in Doğu Türkistan’ı Çin’in en çok yatırım yaptığı bölge, köylerdeki evler villa gibi. Perinçek, galiba paralel evrendeki Doğu Türkistan’a gitmiş! Çünkü orada bütün dünya Çin’e hayranmış!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum