1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Paralı askerleri Putin'e isyan etmiş, Perinçek tayfası yine NATO'yu suçluyor!
Paralı askerleri Putin'e isyan etmiş, Perinçek tayfası yine NATO'yu suçluyor!

Paralı askerleri Putin'e isyan etmiş, Perinçek tayfası yine NATO'yu suçluyor!

Vatan Partisi, Rusya-Wagner gerginliğinde esas sorumluyu bulmuş...

24 Haziran 2023 Cumartesi 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlaması ve karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından ülkenin Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açtı.

Prigojin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığının Wagner'i kandırdığını ve ortadan kaldırmak istediğini savunan Prigojin, "Rusya Savunma Bakanlığına taviz vermeye, silahlarımızı teslim etmeye ve ileride ülkemizin ne şekilde korunacağı konusunda çözüm bulmaya hazırdık." dedi.

Dünden itibaren başlayan gerginlik hala sürüyor. Her taraf kendi iddiasını dillendirirken hadisenin karşılıklı çıkar ilişkilerinin zedelenmesinden kaynaklandığını söylemek mümkün. Rusya’nın kendi içinde yaşayacağı bir sıkıntının ise mazlumları sevindireceğine hiç şüphe yok.

Zulme maruz kalmış halklar yaşananların Rusya’yı Kafkaslar, Libya ve Suriye’de zor durumda bırakması için dua ederken Türkiye’de ise kimi çevreler suçluyu bulmuş bile.

Tahmin edildiği üzere Perinçekçiler yine yaşanan hadiseden NATO’yu sorumlu tuttu. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Wagner ile yaşanan krizde Rusya'nın yanında olduklarını açıkladı. Reyhan, "Rus devleti ile dayanışmak bir vefa borcu ve vatanseverlik görevidir" diyerek Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'ya karşı verdiği mücadelede başarıya ulaşacağının altını çizmiş.

Rusya ile dayanışmayı “vatanseverlik” olarak tanımlayan Vatan Partisi milliyetçi hamasetten güç alarak Rus propagandası yapılabileceğini de göstermiş oldu. Her şart koşulda NATO’yu suçlamak Rusya’nın kanlı elini temizlemeye çalışmak sığıntı tiplerin yapacağı bir iştir.

NATO’nun işlediği cürümlerin zaten herkes farkında ancak -konuşmak için çok erken olsa da- Rusya’nın sebep olduğu vahşet eninde sonunda kendisini vuracaktı. Ne kadar tesirli olur bilinmez ama Wagner ile yaşanan da bundan ibaret. Suçlu arayacaksanız desteklediğiniz Putin'e bakabilirsiniz...

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum