1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Ordu Önemli Bir Merkezi Aldı
Özgür Ordu Önemli Bir Merkezi Aldı

Özgür Ordu Önemli Bir Merkezi Aldı

Muhalifler Esed güçlerine ait karakolları ele geçiriyor. Haseke'ye bağlı Ra'sul Ayn'da önemli bir merkez ele geçirildi.

09 Kasım 2012 Cuma 14:53A+A-

Sınırın sıfır noktasındaki Suriye’nin Ra’sul Ayn ilçesinde Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif güçlerin Esed güçlerine ait karakolları ele geçirdikleri bildirildi.

Sınır boyunda muhalif güçlerin karakollarda çok sayıda mühimmat ele geçirdiği ve Esed güçleriyle sürekli çatışma halinde oldukları bildirildi.

Karakolları ele geçiren Özgür Suriye Ordusu mensupları Esed bayrağını ve fotoğraflarını indirerek kendi bayraklarını astı.

Kürt ve Arapların birlikte yaşadığı Haseke’ye bağlı Ra’sul Ayn bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kaybın yaşandığı ifade ediliyor.

Özgür Suriye Ordusunun sahadaki komutanlarından Halid Velid yaptığı açıklamada Türkiye sınırındaki Ra’sul Ayn geçidinin çok önemli olduğunu belirtti. Yaralıların transferi ve gıda yardımları için önemli bir bölge olduğu için büyük bir direniş gösterdiklerini ifade eden komutan, çatışmaların çok şiddetleneceğini söyledi.

Gelen son dakika bilgilere göre Özgür Suriye Ordusu az önce Ra’sul Ayn’daki askerî güvenlik binasını ele geçirdi.

Direnişçiler Atakta!

Suriyeli direnişçilerin son günlerdeki başarılı operasyonları ve şehir savunmaları da dikkat çekiyor.

Özgür Suriye Ordusuna bağlı tugaylar Şam’da ve Duma gibi Şam semtlerinde, Halep’te, İdlip’te gerçekleştirdikleri operasyonlarda birçok düşman askerini öldürürlerken çok sayıda Şebbihayı da esir aldılar.

Bu video da Duma’da Özgür Suriye Ordusunun bir binaya yönelik operasyonunda sıkıştırılan Şebbihaların “Teslim ol!” çağrısı karşısında teslim oluşları görülüyor. Operasyonda binanın üst katına sıkıştırılan çok sayıda Şebbiha, silahlarını bırakarak teslim oluyorlar.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum