1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der’den Suriye İçin Dayanışma Eylemi
Özgür-Der’den Suriye İçin Dayanışma Eylemi

Özgür-Der’den Suriye İçin Dayanışma Eylemi

Suriye halkı ve direnişiyle dayanışmak için Ramazan boyunca Beyazıt’ta yapılacak dayanışma eylemlerinin ilki bugün yapıldı.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 16:42A+A-

Özgür-Der, Suriye direnişine olan desteğini Ramazan ayında her Cumartesi Beyazıt’ta düzenleyeceği dayanışma eylemleriyle devam ediyor.

“Suriye’den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak İslami sorumluluk ve insani erdemlerden uzaklaşmak demektir. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak en hafif tabirle insanlığını yitirmektir.” diyen Özgür-Der, bugün düzenlediği eylemde tüm insanları katliamların son bulması ve direnişe omuz verme noktasında sorumluluk üstlenmeye davet etti.

Özellikle son zamanlarda büyüyen direnişe karşı savunmasız halka saldıran Baas çetelerinin vahşi cinayetlerine tepkisiz kalmanın Ramazan ayının iklimiyle uyuşmayacağının bilinci içinde olan Özgür-Der mensupları ve birçok kuruluş temsilcileri bu amaçla Beyazıt Meydanı’ndaydı.
Açtıkları pankart, taşıdıkları döviz ve flamalar ve attıkları sloganlar ile Baas diktasını protesto eden topluluk, Allah’tan Suriye halkının direnişinin zafere ulaşmasını da niyaz etti.

“…Küfrün Önderleriyle Savaşın!”

“Ramazan’da Dualarımız Suriye İçin: Ya Rab! Sen Direnişçileri Muzaffer Eyle!”, “Mazlum Suriye Halkının Kendini Savunma Hakkını Engelleyenler Baas Çetesinin Suç Ortaklarıdır!”, “Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu”, “Suriye’de Vahşet Sürüyor, Sessiz Kalmak Suç Ortaklığıdır, Katliamı Durdurun!” yazılı pankartların taşındığı eylemde “Baas Çetesinin Yerli Sözcüleri Tireymse Katliamını Örtmek İçin de Görev Başına!” “Baas Katlediyor, Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet, Susanlara Yazıklar Olsun!” “…Küfrün Önderleriyle Savaşın!” “Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar!” “Esed Canavarını Durdurun!” “Stop The Massacre Of Syria! “Lets Syria People Defend Themselves!” (Suriye Halkına Kendini Savunma Hakkı Verilsin!) “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!” “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!” “Arakan da Budist Suriye’de Baas Çetesinin Zulmüne Son!” yazılı dövizler açıldı.

“Suriye Direnişi Maziden Gelen Bir Gelecektir”

Eylemde bir konuşma yapan Haksöz Dergisi Yazarı Hamza Türkmen Suriye’de yaşanan direnişi ümmetin dirilişine bir merhale olarak gördüğünü ve ifsad bloklarının bu direniş halkaları sayesinde kırılacağını ifade etti. “Suriye direnişi Müslümanlar için maziden gelen bir gelecektir” diyen Türkmen, direnişin Müslümanlar için önemine değindi. Türkmen Suriye’de on binlerce şehid, mülteci, kayıp, tutuklu olduğunu fakat bunlara rağmen hafif silahlarla ilerleyen Hür Suriye Ordusu’nun zalim Esed birliklerini bozguna uğratmaya başladığını söyledi.

Hamza Türkmen ayrıca üretilen komplo teorilerini reddederek Ortadoğu intifadalarından en zararlı çıkacak olan ülkenin İsrail olacağını vurguladı.

“Suriye’de Yaşananlar İsrail Hapishanelerini Gölgede Bıraktı”

Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Osman Yıldız eylemde yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan olayların rejimin çocukların tırnaklarını çekmesiyle başladığını hatırlattı. Son gelinen noktada Suriye’de yaşanan zulmün İsrail hapishanelerinde bile yaşanmadığını ifade eden Yıldız, ileriye dönük somut adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Manipulasyon amaçlı yapılan haberlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yıldız konuşmasını Suriye direnişinin ümmet için dirilişe vesile olmasını niyaz ederek bitirdi.

Eylemin devamında toplu halde Nasr Suresi okunurken Haksöz Dergisi yazarlarından Fevzi Zülaloğlu kitleyle birlikte dua okudu.

Eylem boyunca tekbirler getiren topluluk, “Baas Lobisi Hesap Verecek!”, “Kahrolsun Baas, Kahrolsun İşbirlikçiler!”, “Katil Rusya Suriye'den Defol!”, “Yaşasın Halkın Özgür Ordusu!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah”, “Yaşasın Suriye İntifadası!”, “Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “Baas'ın Korkusu Hür Suriye Ordusu”, “Özgür Orduya Selam, Direnişe Devam!” şeklinde slogan atarak Suriye halkının yanında olduğunu deklare etti.

Suriye için yapılan ramazan eylemleri her Cumartesi 15.00’te Beyazıt’ta devam edecek.

Haksöz Haber

Fotoğraf: Büşra Bulut

21072012_beyazit_suriye_eylemi.jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(2).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(15).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(3).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(4).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(5).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(6).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(7).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(8).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(9).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(10).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(11).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(12).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(13).jpg

21072012_beyazit_suriye_eylemi-(14).jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum