1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der’den Hüda-Par’a Geçmiş Olsun Ziyareti
Özgür-Der’den Hüda-Par’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Özgür-Der’den Hüda-Par’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi yetkilileri, Lice’de saldırıya uğrayan Hüda-Par üyeleri için Hüda-Par il başkanlığına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

17 Mayıs 2014 Cumartesi 18:25A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Murat Koç ile yönetim kurulu üyesi Süleyman Nazlıcan'ın gerçekleştirdiği ziyarette Hüda-Par Diyarbakır yetkilileri hazır bulundu.  Ziyarette Lice’nin Darakol köyünde meydana gelen saldırı olayının detayları ve yaralıların durumları konuşuldu.

Ardından bölge Müslümanlarının dayanışma içinde olması ve bu gibi olaylar karşısında sessiz kalmamaları gerektiği ifade edildi. Murat Koç, Hüda-Par’a yönelik saldırıların dozunun her geçen gün giderek arttığını, Hüda-Par üyelerinin can güvenliğinin kalmadığını ve bu konuda devletin yetkili organlarının ilgisiz kalmasının hem şaşırtıcı olduğunu hem de saldırılara davetiye çıkardığını belirterek; devletin resmi kurumlarının olayların faillerini bulması ve gereken tedbirleri almaları gerektiğini hatırlattı.

Çözüm sürecinin sağladığı olumlu atmosfere rağmen PKK’lilerin İslami kesime yönelik baskılarının azalmadığı aksine arttığı, çözüm sürecinin “zarar görmemesi” adına devlet yetkililerinin de bu saldırılar karşısında sessiz kalmayı tercih ettiğinden bahseden Koç, bugüne dek hiçbir saldırının failinin bulunmamasını da oldukça manidar bulduklarını ifade etti. Hüda-Par yetkililerinin bugüne dek yaşanan onlarca saldırı karşısında aklı selimle hareket etmesini ve provokasyonlara kanmamalarını takdir ettiklerini belirten Koç, failler bulunmadıkça yapılanların saldırıları düzenleyenlerin yanına kâr kalacağını ve önümüzdeki dönemde daha vahim olayların yaşanabileceğini hatırlattı. Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç son olarak, bu saldırıların bir daha tekrarlanmaması için şiddetin çözüm olmadığını savunan STK’ların, kanaat önderlerinin ve bölgenin aktörlerinin acilen devreye girerek saldırganlara “dur” demelerinin ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerinin önemine değindi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum