1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: "Muğlalı Zihniyeti Şırnak’ta Hortladı!"
Özgür-Der: Muğlalı Zihniyeti Şırnak’ta Hortladı!

Özgür-Der: "Muğlalı Zihniyeti Şırnak’ta Hortladı!"

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde TSK’ya bağlı savaş uçaklarının bombalaması sonucu onlarca kişinin katledilmesi üzerine Özgür-Der Genel Merkezi bir basın açıklaması yaptı.

29 Aralık 2011 Perşembe 12:46A+A-

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın yaptığı basın açıklamasının tam metni:

MUĞLALI ZİHNİYETİ ŞIRNAK’TA HORTLADI!

29 Aralık 2011

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde dün gece yaşananlar, adı garnizon tabelasından sökülse de, Mustafa Muğlalı zihniyetinin Türkiye devletinin karakterine sinmiş olduğunu ortaya koymuştur. Irak sınırında yer alan köyde yaşayan ve geçimlerini mazot ticareti ile sağlayan insanlar F-16 jetleriyle bombalanarak katledilmişlerdir. Resmi açıklama her zaman olduğu üzere öldürülen köylülerin “terörist zannedilerek” bombalandığı şeklindedir.

Ne ayıptır ki, aradan geçen bunca saate rağmen devlet kaç kişinin öldüğüne dair somut bir açıklama dahi yapmamış, yapamamıştır! Bu yüzden bazı ajanslarca en az 20 kişinin öldüğü bildirilirken, belediye başkanı ve bazı yerel unsurlarca ölü sayısının 35’i bulduğu iddia edilmiş, bu kan dondurucu olayda ölen insanların sayısı dahi henüz net biçimde açıklığa kavuşturulamamıştır.  

Öldürülen köylülerin mazot kaçakçılığı yaptığı tespiti üzerinden bir tür mazeret üretilmeye, işlenen suçu küçültmeye, en genelde de katliamın mazur gösterilmeye çalışılmasına kimse tevessül etmemelidir. Açıkçası “kaçakçılık” suçlaması bizatihi bu devletin bir ayıbıdır, günahıdır! Yüzyıllardır yan yana, iç içe yaşadıkları coğrafyanın ve insanların bir gün birilerince yapay sınırlarla ayrılarak, kendilerinden uzaklaştırılmalarını insanlar neden benimsemek zorunda olsun? Karşılıklı yapılan şeyin adı asırlardır ticaret olarak tanımlanmışken, bir deli gömleği gibi halklarımızın üzerine geçirilen ulus devlet dayatması ile birlikte bir anda insanların “kaçakçı” konumuna oturtulması hak mıdır?

Daha önce de pek çok olayda tekrarlandığı gibi “Terörist zannedilerek öldürüldüler!” açıklamasının bu katliam için de bir örtü işlevi göreceği anlaşılmaktadır. Oysa buna izin verilmemeli, böyle bir mazeret hiçbir şekilde kabul edilmemelidir! İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz! Yapılan şey açık bir katliamdır. Ve bunca insanın hayatını kaybetmesine yol açan bu fiilin sorumlularından mutlaka hesap sorulmalıdır!

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı 

İlgili Haber:

F-16'lar Şırnak'ta Köyü Bombaladı, Onlarca Ölü Var!

HABERE YORUM KAT

18 Yorum