1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. F-16'lar Şırnak'ta Köylüleri Bombaladı (Video)
F-16lar Şırnakta Köylüleri Bombaladı (Video)

F-16'lar Şırnak'ta Köylüleri Bombaladı (Video)

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde TSK’ya ait F-16’lar kaçakçılık yapan köylüleri vurdu.

29 Aralık 2011 Perşembe 08:39A+A-

Fotoğraf: Milliyet

Irak'ın Kürdistan Bölgesi sınırına yakın bölgede kaçakçılık yaptığı bildirilen yaklaşık 50 köylünün gece saatlerine doğru köye geri dönüşleri sırasında TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 35 kişi katledildi. Bir kişinin de ağır yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Köylüler: Askerler, kaçakçılık yapıldığını biliyordu

Olay ile ilgili bilgi veren ve olayın meydana geldiği bölgeye giden Ortasu (Ruboski) Köyü'nde oturan Naim Enç adlı yurttaş, kaçakçılığın köylüler için tek geçim kaynağı olduğunu ve uzun süredir yapıldığını, askerlerin de bunu bildiğini ve ses çıkarmadığını söyledi. Mazot, şeker gibi ihtiyaçları karşılamak için köylülerin yine sınırı geçtiği ve geri dönüşte bombardımana tutulduğunu ifade etti. "Cenazeler param parça olmuş ve yanmış. Eller, kollar, bacaklar her parça bir tarafa savrulmuş. İnsanlarla birlikte katırlarda parçalanmış ve yanmış" dedi.

İsimleri belli olan 19 kişinin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Şıvan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü.

İHA ve Cihan’da iyi ayrı haber servis yapıldı:

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu Köyü'ne bomba düşmesi sonucu en az 35 kişi öldü. (İHA)

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde kaçakçılık yapan köylülere karakoldan ve F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı öne sürüldü. Olayda çok sayıda can kaybı olduğu iddia edildi. (CİHAN) 

CNN Türk’ün geçtiği haber:

İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaş uçakları havalandı. Saat 23.00 sıralarında başlayan bombardımanda 20'den fazla kişi öldü.

Bombardımanın ardından, ölenlerin PKK'lı değil Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak'a kaçak mazot getiren 18- 20 yaşlarındaki kişiler olduğu ileri sürüldü. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü'ne getirildi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü. Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.

Video

uludere-kacakcilar-01.jpg

uludere-kacakcilar-02.jpg

uludere-kacakcilar-03.jpg

uludere-kacakcilar-04.jpg

uludere-kacakcilar-05.jpg

uludere-kacakcilar-06.jpg

uludere-kacakcilar-07.jpg

uludere-kacakcilar-08.jpg

Fotoğraflar: Yüksekovahaber

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum