1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Gençliği Kitap Forumu'nda Buluştu
Özgür-Der Gençliği Kitap Forumu'nda Buluştu

Özgür-Der Gençliği Kitap Forumu'nda Buluştu

Özgür-Der Üniversite Gençliği Hamza Türkmen'in İslami Mücadelenin Yeni Dili kitabını değerlendirdi.

28 Aralık 2013 Cumartesi 18:40A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği Haksöz’de kitap forumunda buluştu. Hamza Türkmen’in İslami Mücadelenin Yeni Dili kitabı, Haksöz’de değerlendirildi. Sunumunu Özgür-Der Üniversite Gençliği’nden Mücahit Gökdüman yaptığı forumda kitap farklı açılardan ele alındı. Konuşmasına öncelikle Çapa’daki olaylara değinerek başlayan Mücahit Gökduman, Müslüman öğrencilerin üniversitelerde var olması gerektiğinden bahsetti. İslami Mücadelenin Yeni Dili’ni Müslümanların yeni söylemler katarak geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Gökduman, öncelikle bunu öğrencilerin üniversitelerde dinamik söylemlerle başlatması gerektiğini söyledi.

Mücahit Gökduman sunumuna tertil fıkhını açıklayarak başladı. Tertil fıkhını üçe ayıran Gökduman, öncelikle Müslümanların açık ayetleri anlayıp iman etmelerinden bahsetti. Cahiliyeyi de anlamanın tertil fıkhını oluşturmada önemli olduğunu söyleyen konuşmacı, ayetlerle dünya arasında bağlantı kurup bu bağlamda hareket fıkhının oluşturulabileceğini söyledi. Özellikle Ortadoğu İntifadasını konuşan Gökduman, modelleşmek ve vahyi temelde kollektif çalışmak kavramını vurguladı. Müslümanlar öncelikle özgürleşmeli diyen konuşmacı daha sonra vahyi temelli bir anayasa ve uygarlık olabileceğini söyledi. Demokrasi gibi kavramların yalnızca araç olarak kullanılabileceğini özellikle belirten konuşmacı, bu noktada siyerden panayır ve eman örneklerini verdi.

Forum, kitabın karşılıklı değerlendirilmesi ve sorularla devam etti. Bir sonraki forum için kitabın Haksöz Haber sitesinde ilan edileceği duyuruldu.

Haber: Atalay Uğurlu
Fotoğraf: Şeyda Tahmaz

img_1964.jpg

img_1972.jpg

img_1978.jpg

img_1984.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum