1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der, Ebu Gays’ın Teslim Edilmesini Protesto Etti
Özgür-Der, Ebu Gays’ın Teslim Edilmesini Protesto Etti

Özgür-Der, Ebu Gays’ın Teslim Edilmesini Protesto Etti

Özgür-Der, Süleyman Ebu Gays’ın iade edilmesini Fatih’te protesto etti ve Hükümeti muhacirler/mülteciler konusunda uyardı.

08 Mart 2013 Cuma 15:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yaklaşık 40 gündür Türkiye’de Yabancılar Şubede tutulan Süleyman Ebu Gays, Kuveyt’e gönderilmek üzere Ürdün’e teslim edildiği esnada ABD güçlerince alıkonularak ABD’ye götürüldü.

Özgür-Der’in çağrısıyla Ebu Gays’ın iadesini protesto etmek için Fatih PTT önünde toplanan Müslümanlar muhacir kardeşlerimize yönelik zulmü protesto ettiler.

“Süleyman Ebu Gays'ı İşkenceci ABD'ye Teslim Eden Zihniyeti Kınıyoruz! İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!” yazılı pankartın açıldığı eylemi sunan Murat Ayar, konu hakkında bilgi verdikten sonra açıklama yapmak üzere sözü Rıdvan Kaya’ya bıraktı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ABD tarafından yapılan “terörist” tanımlamalarının hiçbir itibarının olmadığını belirterek Ebu Gays’ın Türkiye’de yaşadığı hukuksuzluklara dikkat çekti. Ebu Gays’ın 40 gün boyunca avukatıyla görüştürülmediğini ifade eden Kaya, hiçbir somut veri olmaksızın zalim bir devlete iade edilmesinin utanç verici olduğunu belirtti. Kaya, Ebu Gays’ın Usame Bin Ladin’in damadı olmasının bir suç olmadığını ve hatta Usame’yi de bir suçlu olarak görmediklerini belirttiği konuşmasında asıl suçlunun Müslümanlara karşı terör operasyonları yapan ABD olduğunu söyledi.

Hükümeti de ABD’nin “terör politikası”na uygun hareket etmekle eleştiren Kaya, örneğin Hamas’ın İsrail tarafından “terör örgütü” olarak addedildiğini ama hükümetin bu konuda gösterdiği dirayeti ABD’nin terör siyaseti karşısında gösteremediğini söyledi. Hangi örgütle bağlantılı olduğuna ve eylemlerine bakmaksızın Müslüman bir kardeşimizin, zulüm göreceği kesin bir zalim devletin eline teslim etmenin bağışlanamayacak bir vebal olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, AK Parti Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığını kınadı. Mülteci kardeşlerimizin zaman zaman benzeri sıkıntılarla karşılaştığını söyleyen Kaya, bir daha böyle bir zulme ve hukuksuzluğa imza atılmaması konusunda uyardı.

Kaya’nın ardından konuşan Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen, yaşanan olayı “1 Mart Tezkeresi”ne benzetti ve hükümetin ABD’nin, baskılarına boyun eğdiğini belirtti. Kimsenin emperyalizme karşı mücadele eden Müslümanları “terörist” olarak yaftalanmasının hakkı olmadığını söyleyen Türkmen, asıl teröristin Irak’ı ve Afganistan’ı tarumar eden Amerika olduğunu hatırlattı.

AK Parti Hükümetinin Ergenekon çetesi ve ordudaki darbeci yapılanmalara, Kemalist vesayete yönelik attığı olumlu adımlara karşın küresel kapitalizme angaje olmayı getirecek bir siyaseti izlemekten ayrışamadığını vurgulayan Türkmen, zaman zaman ABD’nin taleplerine boyun eğilmesini de bununla izah etti. Türkmen, yaşanan vakayı “İkinci 1 Mart Tezkeresi” olarak niteleyerek sorumluların bu haksızlık karşısında hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

Özgür-Der mensuplarının yanı sıra İMKANDER mensuplarının da katıldığı eylemde “Muhacirler Allah’ın Emanetidir!”, “Mülteciler Misafir Kardeşimizdir!”, “ABD’ye Kukla Zulme Ortak Olma!”, “İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” sloganları atıldı ve tekbir getirildi. Ayrıca gösteride “Mülteciler Allah'ın Emanetidir! Emanete İhanet Etmeyin!”, “Mülteciler Misafirimizdir; Ölüme Yollamayın!”, “İşkencecilerle İşbirliği Suçtur!”, “ABD'ye Kukla, Guantanamo Suçuna Ortak Olma!” yazılı dövizler taşındı.

Eylem, Ebu Gays’ın iadesinin kınandığı ve bundan sonra muhacir/mülteci kardeşlerimizin ölüme yollanmamasının talep edildiği mektupların Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına postalanmasıyla sona erdi.

-VİDEO HAZIRLANIYOR-

20130308-fatih-postanesi-suleyman-ebu-gays_suleiman-abu-gaith-(1).jpg

20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(2).jpg

20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(3).jpg
 
20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(4).jpg
 
 
 
20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(7).jpg
 
20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(8).jpg
 
20130308-fatih-postanesi-ebu-gays_abu-gaith-(9).jpg

BAŞBAKANLIK VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA:

Süleyman Ebu Gays’ın ABD’ye Teslim Edilmesini Kınıyoruz!

8 Mart 2013

Medyada Türkiye’nin bir ayı aşkın bir süredir Ankara’da Yabancılar Şubesinde tutulan Süleyman Ebu Gays’ı Ürdün’e gönderdiği ve burada da Amerikalılarca tutuklandığı haberleri yer almıştır.

Süleyman Ebu Gays’ın 10 yıldır yaşadığı İran’dan Türkiye’ye geldikten bir süre sonra 29 Ocak 2013 tarihinde Ankara’da gözaltına alındığı biliniyor. Çıkarıldığı mahkemede Türkiye aleyhine herhangi bir suç işlemediği için suçsuz olduğuna hükmedilmesine rağmen, ABD’lilerce el-Kaide örgütünün yöneticilerinden biri olmakla suçlanan Ebu Gays’ın ABD’ye teslim edilmesi için Türkiye Hükümetine baskı yapıldığı iddiaları medyaya yansımıştı.  

İslam topraklarını işgal eden ve sayısız insanlık suçlarına imza atmış emperyalist bir güç olan ABD’nin dünyanın çeşitli yerlerinde el-Kaide üyesi olmakla suçladığı insanlara ne tür muameleler yaptığı ortadadır. Aynı şekilde Guantanamo hukuksuzluğu da tüm dünyanın gözleri önünde yıllardır sürmektedir. Sayısız Müslüman’ı vahşice katleden, işkencelerden geçiren ve haksız, hukuksuz bir biçimde hapseden ABD’nin işlediği suçlar insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır.

Tüm bu açık, somut gerçekler karşısında baskılara boyun eğerek Süleyman Ebu Gays’ı ABD’ye teslim etmenin insanlık suçuna ortak olmak anlamına geleceği tartışmasızdır. İddialar doğruysa Türkiye Ebu Gays’ın teslimi konusunda dolaylı bir yöntem izlemiş ve bu kişiyi doğrudan ABD’lilere teslim etmek yerine Ürdün’e yollamıştır. Tescilli bir Amerikan işbirlikçisi olan Kral Abdullah’ın Ürdün’ünde Ebu Gays’ın Amerikalılarca tutuklanması ise anlaşılan o ki hiç zor olmamıştır.

Ne yazık ki, Türkiye bugüne kadar çeşitli kereler benzeri hukuksuzluklara imza atmış; kendisine sığınmış pek çok Müslüman’ı Özbekistan, Azerbaycan, Rusya, Çin, Kazakistan gibi işkence ve haksız yargılamaların yaygın olduğu ülkelere doğrudan ya da dolaylı biçimde iade etmiştir. Şimdi aynı tutumun Süleyman Ebu Gays adlı kardeşimiz için de tekrarlandığı haberleri medyada yer almakta.

Türkiye’nin içinde yer aldığı ve bir Müslüman’ın işkenceci zalim güçlere teslim edilmesi anlamına gelen bu operasyon, inanıyoruz ki, failleri açısından hem bu dünya hem de ahiret için büyük vebal teşkil edecektir. Açık bir zulüm ve insanlık adına kaygı verici bu eylemden ötürü Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığını kınıyor, insan haklarının açıkça çiğnenmesine yol açan bu operasyona ilişkin olarak kamuoyuna acilen bilgi verilmesini talep ediyoruz.

ÖZGÜR-DER

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum