1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Çocuk Kulüpleri’nin İstişare Toplantısı Yapıldı
Özgür-Der Çocuk Kulüpleri’nin İstişare Toplantısı Yapıldı

Özgür-Der Çocuk Kulüpleri’nin İstişare Toplantısı Yapıldı

Özgür-Der Çocuk Kulübü şubeler arası istişare toplantısı bu yıl İstanbul’da yapıldı.

20 Ocak 2014 Pazartesi 13:57A+A-

Üç oturum halinde yapılan toplantıda çocuk eğitimi özelinde aile, öğretmen, çevre, eğitim yöntemleri, eğitim anlamında sosyal medya ve kullanımı gibi konular ele alındı. Oturumlarda kaygılarımız, İslami hassasiyetlerimiz, beklentilerimiz, yapılan çalışmalar, eksikliklerimiz ve öneriler dillendirildi; bu anlamda çalışmaların birbiriyle irtibatlı olarak ortak bir seyirde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Diyarbakır, Giresun/Eynesil, Isparta, İstanbul, İzmir, Muş, Sakarya, Sivas, Yalova, Zonguldak/K.Ereğlisi, İstanbul şube ve temsilcilikleri ve İstanbul’dan Davet-Der olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden katılım oldu.

İstişare toplantılarının birinci oturumunda şubelerin okul öncesi çalışmaları, ikinci oturumunda ilkokul ve ortaokul çalışmaları, üçüncü oturumunda da öneriler konuşuldu ve ortak kararlar alındı.

Öncelikle her şube okul öncesi gruplarda yaptıkları çalışmalarını anlatarak bu alanda karşılaştıkları sorunlara değindiler. Kur’an, sure ezberi, peygamberlerin hayatı, karakter eğitimi ve beceri dersleri gibi yapılan çalışmalar ve bu alanda edinilen tecrübeler aktarıldı. Çocukların eğitiminde gittikçe önemli hale gelen akıl oyunları konusunda da bilgi verildi.

Birinci oturumdan sonra Suriyeli anneler ve çocuklar için, Yermuk Filistin Mülteci Kampı’nda yaşanan katliam ve kuşatma nedeni ile açlıktan ve soğuktan ölen küçük-büyük tüm insanlarımızın geleceği ve hakları için Saraçhane Parkı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

İkinci oturumda ilkokul ve ortaokul yaş grubunun ihtiyaçlarına ve kazandırılmak istenen davranışlara göre yapılan dersler, etkinlikler, yararlanılan kaynaklar ve yaşanan sıkıntılar konuşuldu.

Üçüncü ve son oturumda karşılaşılan sorunlara değinildi. Ortak müfredat ve sahih kaynak eksikliği, çocuklarda İslami bilinç ve duyarlılık oluşturma ve benzeri sorunlar bunlardan birkaçıydı. Bu sorunlara karşı öneriler sunuldu ve bu kapsamda çeşitli kararlar alındı. Bu kararlardan en önemlisi de 2014 Mart ayında Suriye’ye battaniye ve mama kampanyasına destek olmak için tüm şubelerde eş zamanlı olarak kermes yapılmasıydı.

Toplantıya uzaktan veya yakından gelen Özgür-Der mensuplarının büyük çoğunluğu, Özgür Çocuk Evi’nde misafir oldular. Toplantı, bu tür birlikteliklerin hayırlara vesile olması temennisi ve Rabbimize yöneltilen dualarla sona erdi. 

Haksöz-Haber/Meryem Sevra Türkmen
Foto: Şeyda Tahmaz

400615_10201435479952284_652174915_n.jpg

img_3758.jpg

img_3806.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum