1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der, 28 Şubat'ı Protesto Etti
Özgür-Der, 28 Şubat'ı Protesto Etti

Özgür-Der, 28 Şubat'ı Protesto Etti

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) 28 Şubat sürecini Beyazıt Meydanı'nda düzenlediği bir eylemle protesto etti.

28 Şubat 2005 Pazartesi 16:32A+A-

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) 28 Şubat sürecini Beyazıt Meydanı'nda düzenlediği bir eylemle protesto etti. Ellerinde "28 Şubat zorbalığına son, başörtüsüne özgürlük", "Darbeciler yargılansın, gaspedilen haklar iade edilsin" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, "Yaşasın başörtü direnişimiz", "Cuntaya hayır, başörtüsüne özgürlük", "28 Şubat zorbalığına son, darbeciler yargılansın" şeklinde sloganlar atarak, 28 Şubat'ı kınadılar.

Öğrencilerin eylemine İKAV Başkanı Mehmet Pamak, Çağrı Avukatlar Grubu Temsilcisi Muharrem Balcı, yazar Nurettin Şirin, Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci'nin yanısıra, Grup Yorum da seslendirdiği özgürlük şarkılarıyla destek verdi. Ankara Sincan'da yaptığı konuşmadan dolayı cezaevine konan ve cezasının bir bölümünü yattıktan sonra serbest kalan Nurettin Şirin, emperyalizmin, islam ümmeti ve ezilen haklara karşı sürdürülen sömürü politikalarına aynı inançla direnmeye devam edeceklerini söyledi. Şirin, müslümanların, Amerika ve İsrail'in varlığından er geç kurtulacaklarını ifade etti.

Muharrem Balcı da konuşmasında, hukukun bir talebin sonucu olarak kural haline gelerek, insanların yaşamına girmesi halinde önem arzettiğini söyledi. İnsanların ağızlarına huniyle dökülen hukukun hiç bir zaman kıymeti olmayacağına işaret eden Balcı, "28 Şubat süreci bize toplumun talep ettiği zaman elde etmeyi, talep etmediği zaman kendisine bazı kuralların devşirme metoduyla kabul ettirildiğini, ancak bu kuralların çok kısa zamanda elinden alındığını bir kez daha gösterdi" dedi. Özgür-Der Şube Başkanı Hülya Şekerci de 28 Şubat üniformasının halkın üzerine zorla giydirilmeye çalışıldığını söyledi. Şekerci, hükümetin eğer 28 Şubat'ın kalıntılarının uygulayıcısı olmak istemiyorsa, başörtüsü yasağına son vermesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT