1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Programı Gerçekleştirdi
Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Programı Gerçekleştirdi

Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Programı Gerçekleştirdi

Özgür Çocuk Kulübü öğrencileri Yıl Sonu Programında bir araya geldi.

14 Haziran 2014 Cumartesi 13:09A+A-

Eyüp Belediyesi Yeni Kültür Merkezi’nde yapılan program Malik Akinci ve Abdulaziz Paşazade’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve mealiyle başladı.

unuculuğunu Sümeyye Tepetam ve Sümeyye Kuşcu’nun yaptığı program İslam coğrafyasında yaşanan zulmü aktaran sinevizyon gösterisiyle devam etti. Duygu yüklü sinevizyonun ardından Özgür Çocuk Kulübü öğrencilerinin hazırladığı ve Mısır direnişini anlatan Kardeşim Sen Özgürsün adlı tiyatro yer aldı.

Tiyatronun ardından sahne alan öğrenciler Birleşmiş Milletlerin Çocuk Hakları sözleşmesini eleştiren bir gösteri sundular. Ölü Çocuklar adlı tiyatroda Suriye, Filistin, Mısır gibi coğrafyalarda öldürülen çocukların dilinden savaşın acımasız yüzü aktarıldı. Mısır’da şehit edilen Esma Biltaci’nin de canlandırılması büyük beğeni topladı.

Programda Hasan el-Benna, Cemalettin Afgani, Seyyid Kutup, Mevdudi, Muhammed Mursi, Aliya İzzetbegoviç, Ali Şeriati, Abdülkadir Molla, Abdulkadir Salih gibi mücadele insanlarının hayatları Öncü Şahsiyetler adlı sunumla gerçekleştirildi. Öğrenciler öncü şahsiyetlerin misyonu ve günümüze bıraktıkları mirası şiirsel bir dille izleyicilerle paylaştı.

Zehra Türkmen’in günün anlamına dair kısa yaptığı kısa konuşmanın ardından Çocuk Kulübü öğretmenlerine hediyeler takdim edildi. Devamında çocuklarına hazırladığı Dua ile program devam etti.

Program, yapılan duanın ardından Çocuk Kulübü Korosu eşliğinde sahne alan Grup Kıyam'ın müzik dinletisiyle sona erdi.

Fotoğraf: Sevra Türkmen

Foto Galeri İçin Tıklayınız

ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_2014-(2).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_2014-(4).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_2014-(11).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_2014-(13).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT