1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Adolf Özdağ haftalık yalanını söyledi!
Adolf Özdağ haftalık yalanını söyledi!

Adolf Özdağ haftalık yalanını söyledi!

Suriyelilerin düşmanı olan ve Türkiye’nin sahibi gibi davranan Prof. Dr. Ümit Özdağ haftalık ırkçı yalanını beyan etti.

02 Mayıs 2021 Pazar 16:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de yaşanan her sorunu Suriyelilere bağlama hastalığı ırkçılığın yeni bir yöntemi olarak kullanılmaya devam ediyor.

Bir sosyal medya kullanıcısının kendisinin uydurduğu malumatı ‘bana gelen bilgi’ diyerek sosyal medyadaki ırkçıları harekete geçirmek için yazdığı tahmin edilen tweeti alıntılayan Ümit Özdağ, “Bu kadarı fazla hatta fazla ötesi. Mide bulandırıcı. Suriyeli sığınmacılar 2023 seçimlerinden önce vatandaşlık verilerek seçimlerde oy deposu olarak kullanılmak istendiği için Türkler açlıktan intihar ederken besleniyor, destekleniyor. YETER ARTIK” ifadeleri ile haftalık faşizan eylemini gerçekleştirdi.

Ümit Özdağ’ın dilinin ne kadar yalana alışık olduğu biliniyor. Kendisi daha önce de farazi denebilecek olayları Suriyelilere dönük nefret kampanyası için kullanmıştı. Kullandığı dil de gramer ve anlam olarak sorunlu olan Özdağ’ın seslendiği kitle ile kurduğu faşizan ilişki karşısında suskun kalan yargının ise ne beklediği bilinmiyor.

Murat Girayhan Üçkan adlı gazetecinin sözde bilgisi ise hangi kaynağa ve belgeye dayanıyor bilinmiyor. Kendi malumatı olduğu anlaşılan verileri ile Suriyelilere dönük sürdürülen nefret ve ırkçılık kampanyalarına körük taşıma görevi üstlendiği düşünülen Üçkan, “Bana gelen resmi kaynaklı bilgi ! Suriyeli ailelere tam kapanma öncesi 3455 TL yardım yapılmış! Bilginiz olsun! Emekliye Bayram ikramiyesi 100 TL !!!!...yetmedi daha da söyleyeyim, her bir Suriyeli aileye uzun zamandır adreslerine Her ay 2 koli erzak gidiyor! Sosyal yardım!!!”  

Bir gazeteci ve bir milletvekilinin asıl görevi “halkı bilgilendirmek ve haklarını korumak” olması gerekirken, halkın arasında nefreti ve ırkçılığı yayma görevi takınmaları ve pişkinlik sergilemeleri insan onuruna aykırı görülüyor.

Sosyal medya üzerinden oldukça sert tepkiler alan ikilinin kariyerlerini ırkçılık ve nefret üzerinde sürdüreceği ise bir Türkiye gerçeği!

 

Ümit Özdağ ve Murat Girayhan Üçkan'ın tweetleri,

umit-ozdag-murat-girayhan.jpg

 

murat-girayhan.jpg

Özdağ'ın haber kaynağı Murat Girayhan Üçkan'ın bir kaç tweetinden örnek:

girayhan2.jpg

girayhan3.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum