1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Övgüye Layık’ İşgal ve Katliam Nasıl Durdurulacak?
‘Övgüye Layık’ İşgal ve Katliam Nasıl Durdurulacak?

‘Övgüye Layık’ İşgal ve Katliam Nasıl Durdurulacak?

‘Sinsi dostlar’ın tuzaklarını bozmak için Suriye ve Irak cephesini gücendirmemek fakat illaki güçlendirmek elzemdir. Hem Türkiye’nin hem de İslam coğrafyasının selameti için.

13 Haziran 2016 Pazartesi 04:01A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Kendilerini ‘direniş ekseni’ olarak isimlendiren Rusya, İran ve Esed/Baas rejimi bu hafta Tahran’da savunma bakanları düzeyinde askeri ve stratejik düzeyde bir dizi toplantılar düzenledi. Rusya ve İran merkezli ajansların geçtiği habere göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile İran Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Ali Şamkhani de özel bir görüşme gerçekleşti. Görüşme sonrası Şamkhani şöyle bir beyanda bulundu: "Ben Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye’de terörizme karşı kapsamlı ve etkin şekilde atan adımlarının övgüye layık olduğunu düşünüyorum.” 

Şamkhani’nin övgüye layık gördüğü stratejik adımlar esasen sadece Esed/Baas rejimine değil büyük oranda İran ve Hizbullah’a da vakit kazandıracak adımlar elbette. Rusya ordusunun hava kuvvetleri marifetiyle, İran ve Hizbullah’ın kara kuvvetleri birlikleriyle Suriye’nin hemen tamamında koordinasyon halinde işledikleri cinayetleri karşılıklı olarak ‘övgüye layık’ görmesinde fazlaca bir tuhaflık yok aslında. Tuhaf olan şey koskoca bir ülke ve milyonlarca insana karşı işlenen bütün bu cürümlere itiraz etmenin uluslararası toplum denilen işleyin dışına düşmekle eş anlamlı olduğunu bilemeyecek kadar saf olmakta saklı duruyor.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , , , ,