1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Osmaniye'den Suriye Halkına Destek
Osmaniyeden Suriye Halkına Destek

Osmaniye'den Suriye Halkına Destek

Osmaniye ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye halkıyala dayanışma programı düzenledi.

21 Ocak 2013 Pazartesi 15:20A+A-

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Suriye Halkı ile dayanışma programı çerçevesinde kermes, resim sergisi ve “Suriye Kardeşlik Gecesi” programı düzenledi. Programa, İHH Dış İlişkiler Koordinatörü Vahdettin KAYGAN ve Araştırmacı-Yazar Ramazan KAYAN konuşmacı olarak katıldı.

Sunuculuğunu hasan BORAN’ın yaptığı program, Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programın açılış konuşmasını Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Dönem Başkanı Süleyman DAĞ yaptı. DAĞ, “ Zulum ebedi değildir.Tüm zamanların Firavun ve Nemrutlarının kurdukları düzenler yok olmuştur.Suriyeli kardeşlerimizin kıyamı da inşallah hürriyetle son bulacaktır.Zafer yakındır. Zulümden kaçan kardeşlerimizin bir kısmı ülkemize, ilimize geldiler. Misafirlerimiz oldular. Şimdi kardeşlik zamanı, ensar olma zamanı... Muhacirlerimize sahip çıkma zamanı dedik. Medine’deki kardeşlik hukukunu hayat geçirdik. Kirada oturan Suriyelilerle kardeş olduk. Paylaştık... Bizler Osmaniye halkı olarak Kardeş Aile edinme Projesini daha da yaygınlaştırmalıyız” dedi.

Suriye’den programa katılan Fetih Tugayı komutanı, Ebubekir HİLAL Suriye’deki savaşın acımasızlığına dikkat çekerek insani yardımlar için Türkiye halkına teşekkür etti ve dua beklediklerini ifade etti.

Osmaniye’de çadırkentte kalan mühendis Hasan Musulli ise Osmaniye halkına şükranlarını sunduğunu belirtti.

İHH Dış İlişkiler Koordinatörü KAYGAN ‘Suriye’deki İnsani Durum konulu konuşmasında; “ Suriyeli kardeşlerimiz çok zor bir durumda. Binlerce insan kayıp, Yüzbinlercesi mülteci durumda. Esed kendi halkına Firavun zulmü uyguluyor. Halk ekmeğe muhtaç durumda. Buna rağmen onurlarıyla zulme karşı mücadele ediyorlar.” dedi.

Araştırmacı-Yazar Ramazan KAYAN ‘Kardeşlik Çağrısı konulu konuşmasında şunları vurguladı “Yeryüzünün hangi coğrafyasında akan bir kan varsa Ümmeti MUHAMMED’in kanı… Yıkılan haneler, yıkılan yurtlar, dağılan yuvalar, boğazlanan yavrular… Hepsi ama hepsinin kimliği İslam!Ağlayan analar bizim analarımız… Dinmeyen gözyaşları da bize ait… Bedel ödeyen biz… Çilesi bitmeyen biz… Yüzü gülmeyen biz!

Şimdi düşünüyorum; kan kaybına maruz kalan Suriyeli yaralı kardeşlerimizin yaralarına dökülen kızgın yağlar bizim yüreğimizi yakmıyorsa, önce insanlığımızı sonrada Müslümanlığımızı gözden geçirmemiz gerekmiyor mu? Suriye şunu öğretti bize, dik duranların karşısında diktatörler tutunamıyor. Peki şimdi bize düşen görev nedir? Can veren kardeşlerimizin çetelesini tutmak ,envanterini çıkarmak mıdır? Matem tutmak mıdır? Ağıt yakmak mıdır? Yorum yapmak mıdır? Komple teorileriyle siyasi kehanette bulunmak mıdır? Hayır bize düşen; bütün yeryüzü Müslümanlarının ve mustazaflarının sırtını dayayabileceği Kardeşlik duvarı inşa etmeliyiz. Bu duvarın harcı şu dört damladan oluşmalı: alimin mürekkebi, şehidlerin kanı, cehdedenlerin alın teri, muttakilerin duası ve gözyaşı damlası”

Program, dua ile son buldu.

Yardım Kampanyası Kapsamında Resmi Sergisi Açıldı

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Başkanı Süleyman Dağ, Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurulan dayanışma platformu tarafından, Osmaniye'de yaşayan Suriyelilerin sıkıntılarını bir nebze azaltmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle Osmaniye'ye çok sayıda sığınmacının geldiğini ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Bu sergiyi açmamızın amacı Osmaniyeli vatandaşlarımızın, ilimize gelerek hem konaklama tesisinde, hem de kiraladıkları evlerde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılara duyarlılığı arttırmaktır. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar sergiye gerekli ilgi ve desteği ilk günden veriyorlar. Umarım bu tür yararlı etkinlikler, kardeş iki halk arasındaki dostluğu, dayanışmayı daha da arttırır."

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve Suriye'de yaşanan olayları anlatan 40 fotoğrafın yer aldığı serginin, hafta sonuna kadar açık olacağını bildiren Dağ, tüm vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti.

Suriyeli Kardeşlerimize Yardım Amaçlı Kermes

Kampanya kapsamında Cumhuriyet  meydanında Suriyeli kardeşlerimize yardım amaçlı kermes düzenlendi.  Bir gün süren kermese katılım oldukça yoğun oldu.

Haksöz-Haber

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi.jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(2).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(3).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(4).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(5).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(6).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(7).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(8).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(9).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(10).jpg

osmaniye_suriye_halkiyla_yardim_kermes_gece_sergi-(11).jpg

 

HABERE YORUM KAT