1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Osman Kavala'ya Gezi Parkı davasından ağırlaştırılmış müebbet cezası
Osman Kavala'ya Gezi Parkı davasından ağırlaştırılmış müebbet cezası

Osman Kavala'ya Gezi Parkı davasından ağırlaştırılmış müebbet cezası

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar açıklandı. Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

25 Nisan 2022 Pazartesi 19:58A+A-

HAKSÖZ HABER 

Türkiye'de adalet bir defa daha hayal kırıklığına neden oldu. Gezi Parkı davasının karar duruşması sonrası Osman Kavala'ya olmayan deliller baz alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bağımsız olduğu ifade edilen yargı Gezi Parkı olaylarını açıklama ve eylemleriyle alevlendiren siyasileri, bürokratları, vekilleri ve olaylarda şiddet uygulayan örgütleri yargılamayarak tepki çekerken, Gezi'yi finanse ettikleri ve yönettikleri gerekçesi ile kimi isimleri "yargıladı".  

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Osman Kavala, casusluk suçundan 9 Mart 2020'de tutuklanmıştı. İdianameyi 8 Ekim 2020'de kabul eden mahkeme, bugüne kadar tutuklu yargılamayı tercih etmişti. Ancak bugün Kavala'nın casusluk suçundan bereatine ve tahliyesine karar verdi. Bu süreçte Kavala 1,5 yıl hapis yattı.

Tutuksuz sanıklar Ali Hakan Altınay, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Mine Özerden ve Ayşe Mücella Yapıcı da hazır bulundu. 

Geçtiğimiz cuma günü sanıkların savunmaları alınmıştı, bugün ise sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların son sözleri alınarak mahkeme kararını açıkladı. 

Mahkeme Kavala'ya hükümeti kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken casusluk suçlamasından beraat ve casusluk suçlamasından tahliyesine karar verildi. Kavala'ya indirim yapılmadı. 

İş insanı Osman Kavala karar öncesi son söz olarak, "İddianamedeki suçlar yargı kullanarak bir suikast eylemidir. Delil olmayan delillerle hakkımda ağırlaştırılmış müebbet istenmesi hukuki değildir" dedi. 

Mücella Yapıcı ise, "Hiçbir zaman şiddetten yana olmadım" şeklinde konuştu. 

Diğer sanıklar Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum