1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Oscar’daki tokadın hikmetlerini gelin birlikte öğrenelim!
Oscar’daki tokadın hikmetlerini gelin birlikte öğrenelim!

Oscar’daki tokadın hikmetlerini gelin birlikte öğrenelim!

Oscar töreninde iki siyahi oyuncunun yaşadığı tartışma komploculuğun hezeyanlarını tekrar gözler önüne serdi!

29 Mart 2022 Salı 13:05A+A-

HAKSÖZ HABER

94. Oscar Ödülleri, önceki gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye damgasını vuran, Will Smith’in töreni sunan Chris Rock’a attığı tokat oldu. Eşi Jada Pinkett Smith’in saçlarıyla ilgili espri yapan Rock’ı canlı yayında tokatlayan ünlü aktör, daha sonra “Karımın adını ağzına alma” diye bağırdı.

Jada Pinkett Smith, saçkıran hastalığı nedeniyle kafasını kazıtmıştı. Chris Rock da törende daha önce Demi Moore’un kafasını kazıtarak rol aldığı “GI Jane” filmine atıfta bulunarak “Jada seni seviyorum, ‘GI Jane 2’ yakında, sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Espriye önce gülen Will Smith, eşinin moralinin bozulduğunu anlayınca kendini sahneye atarak Chris Rock’a tokat attı.

Rock’ın yaşananlar karşısında şaşkın olduğu anlaşılırken çok daha ağır esprilerin yapıldığı bir ortamda yapılan espriye önce gülen Will Smith’in gösterdiği tepkinin anlık olarak şekillendiği oldukça bariz. Zaten yaşananların ardından canlı yayına ara verilerek reklama gidildi...

CNN Türk yayınında ise yaşanan bu hadisenin bir kurgudan ibaret olduğu varsayımından hareketle ABD’nin “1 taşla üç kuş vurduğu” iddia edildi. Ahmet Hakan’ın sunucu olduğu programda yine büyük sır çözülmüş ve gerçekler ortaya çıkartılmıştı!

Will Smith yayınladığı mesajda yaptığı hareket yüzünden başta Chris Rock olmak üzere herkesten özür dilerken aldığı en iyi erkek oyuncu ödülünün geri alınması tartışılıyor. Ancak komplocu kafa için hiçbir şey bu kadar basit olamaz!

CNN Türk canlı yayınında iki siyahi oyuncunun yaşadığı gerginliğin "ABD’nin oyunu" olarak lanse edilmesi sağlıklı düşünme sorunumuzu gözler önüne seren cinsten. ABD’deki siyahi kamuoyunun bu yaşananlardan rahatsız olacağı şüphe götürmez. Siyahilerin Oscar’da ödül almaları dahi çok yeni bir olayken yaşanan bu hadise “şiddet yanlısı zenci” algısını pekiştirmekten başka bir şeye yaramayacaktır.

Tüm bunları görmezden gelip “ABD yine kazandı” saçmalığını rastlantı sonucu gerçekleşen bir olay üzerinden tekrarlamak akıl ve mantık dışıdır ama kime ne anlatıyoruz?!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum