1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Oruç tutmak istemeyen ateistlerin dramı!
Oruç tutmak istemeyen ateistlerin dramı!

Oruç tutmak istemeyen ateistlerin dramı!

Güney Uzun, Medyascope'un haber yayın anlayışını derinlemesine tahlil ederek 'dindar gençler sekülerleşiyor' yaygarasını inceliyor.

30 Nisan 2021 Cuma 18:28A+A-

Ruşen Çakır tarafından kurulan Medyascope sitesi yeni bir masa başı habere imza attı. Geçen sene de benzer bir habere1 imza atan Seda Kızılarslan haberin sol-Kemalist cenahta alıcısının olduğunu fark etmiş olacak ki haberi seriye bağlamış ve ikincisini yazmış.2  Ne de olsa İslam’dan ve Müslümanların değer dünyalarından bihaber bir kitle var ne yollasan almakta. Kitlenin de hoşuna gittiği kesin. Böylelikle ne kadar doğru yolda olduklarının, laik-çağdaş olmanın faziletlerinin, toplumun geri kalanına neden üstten baktıklarının sebebi de anlaşılıyor. Çünkü halen daha yazıları okuyup altına ‘eğitim ne kadar önemli’ diye yorum yazan “seküler aydınlarımız” bulunmakta. Çünkü onlara göre dine inananlar okuma yazma bile bilmeyen kara cahiller.

Sitemizde benzer bir asparagas yazıyı haberleştirmiş3 ve yazı içindeki tutarsızlıkları ortaya koyup Ruşen Çakır’dan dezenformasyon haberciliğine son vermesi gerektiğini belirtmiştik. Anlaşılan o ki İslam ve Müslümanlar hakkında kendini otorite olarak görme eğilimi hala sürüyor. Çünkü sol-Kemalistler çevrelerde, zamanında kendisine herhangi bir değer verilmeyen ama eski biriktirdikleri ile yeni mahallesinden aferin almak için kendini yırtan irtidâd etmiş kişilerden beslenme alışkanlığı var.

Yazının devamı