1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "Orta Afrika'da Neler Oluyor?" Semineri
"Orta Afrika'da Neler Oluyor?" Semineri

"Orta Afrika'da Neler Oluyor?" Semineri

KİSEM'de 15 Nisan Salı günü "Orta Afrika'da Neler Oluyor?" isimli bir seminer düzenlenecek. Semineri araştırmacı Abdulkadir Şen sunacak.

15 Nisan 2014 Salı 12:31A+A-

İslam dünyası ile Batı ittifakı arasında meydana gelen ve 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışmaya ve kriz bölgelerine dair raporlar yayınlayan, paneller ve etkinlikler düzenleyen Küresel İnsani Yardım ve Siyasi Eğitim Merkezi (KİSEM)'de 15 Nisan Salı günü "Orta Afrika'da Neler Oluyor?" isimli bir seminer düzenlenecek.

Seminerde genel olarak Afrika Jeopolitiği, dünden bugüne Afrika'da emperyalist projeler ve sömürgecilik, Orta Afrika'nın de-islamizasyon süreci ve krizin "Yeni Dünya Düzeni" içerisindeki yeri incelenecek. Yaşanan katliam sonrası gündeme gelen Orta Afrika Cumhuriyeti hakkında hazırlanan "Orta Afrika Dosyası'nın da" katılımcılara dağıtılacağı seminerde Mali Krizi de konuyla bağlantılı olarak ele alınacak. 

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi ve İlahiyat Fakültesinde Yüksek Lisans yapan Arş. Gör. Abdulkadir Şen'in konuşmacı olarak katılacağı seminer 15 Nisan Salı günü saat 20.30'da gerçekleştirilecek. 

 

HABERE YORUM KAT