1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Orhan Atalay'dan Altaylı Hadsizine Cevap!
Orhan Atalay'dan Altaylı Hadsizine Cevap!

Orhan Atalay'dan Altaylı Hadsizine Cevap!

Kemalizm'in Batı hayranlığını Harf devrimi üzerinden eleştiren AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Fatih Altaylı’nın kaleme aldığı hadsiz yazıda kendisine yönelik yaptığı suçlamalara cevap verdi.

05 Kasım 2019 Salı 14:48A+A-

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, yüzlerce yıllık alfabenin yerine Latin alfabesi getirildikten sonra, "inkılap" olarak anılan ve kültürel bağlarımıza darbe vuran 'Harf Devrimi'ne dair dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı dünkü “Cehalet” başlıklı yazısında, Atalay için, “Gerçekten cehaletin bu kadarı için Türkiye’de profesör olmak lazım” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bana sorarsanız son derece manasız, cahilce, ilkel bir yaklaşım. Arap alfabesi kullanmayanlar dinsiz mi olmuş, namuslarını mı kaybetmişler. Ya da hiç okuma yazma bilmeyenler hepten mi namussuz ve ahlaksız olmuşlar. Müslüman olmayı alfabe ile bağdaştırmak ise hepten dangalaklık. Milyarlarca insan namussuz mu profesör efendi!"

Aynı zamanda Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla da bilinen Orhan Atalay Twitter üzerinden Fatih Altaylı hadsizine cevap verdi.

Orhan Atalay'ın AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından da paylaşılan twitleri şöyle:

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum