1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Onlarca muhacirin nerede olduğu bilinmiyor ve İçişleri Bakanlığı susuyor!
Onlarca muhacirin nerede olduğu bilinmiyor ve İçişleri Bakanlığı susuyor!

Onlarca muhacirin nerede olduğu bilinmiyor ve İçişleri Bakanlığı susuyor!

Emniyet birimleri tarafından gözaltına alındıktan sonra adeta ortadan kaybolan Orta Asya kökenli onlarca muhacir hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama bekleniyor.

12 Şubat 2024 Pazartesi 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaşadıkları ülkelerde karşılaştıkları zulümlerden dolayı Türkiye’ye sığınmış muhacirler son dönemlerde yeniden ivme kazanan bir baskı kampanyasıyla karşı karşıyalar. Haklarında hiçbir suç isnadı olmamasına rağmen sayısız muhacir evleri basılarak gözaltına alınıyor, günlerce kendilerinden haber alınamayan, avukatlarınca bile ulaşılamayan bu insanlar sonuçta adeta devletin dehlizlerinde kayboluyor. Emniyet “Göç İdaresine teslim edildiler” derken, Göç İdaresi “bizde yok” diyerek işin içinden çıkıyor.

Konuyla ilgili medyaya yansıyan haberler ve hatta avukatlarının ısrarlı sorularına rağmen yetkililerin hiçbir açıklama yapmaması asla kabul edilebilir bir durum değil. Örneğin Avukat Halim Yılmaz’ın günlerdir ısrarla bu konuda yaptığı çağrılar adeta duvara yapılmış gibi hiçbir karşılık görmüyor.

Oysa Avukat Halim Yılmaz isimler ve tarihler vererek insanların karşılaştıkları hukuksuzluğu ve geride kalan ailelerinin yaşadıkları büyük sıkıntıyı, acıyı dile getiriyor. Gözaltına alınan insanların adeta kaybolduklarını-kaybedildiklerini söylüyor. İçişleri Bakanlığına, Emniyet birimlerine, Göç İdaresine sorular soruyor. Buna rağmen hiçbir yetkilinin hiçbir açıklama yapma ihtiyacı hissetmemesi gerçekten çok garip bir durum.

Özbekistan, Tacikistan vb. ülkelerden gelen bu insanların akibetleri hakkında kamuoyuna bilgi verilmezken aileler büyük bir endişe içindeler. Bu muhacirlerin ülkelerine iade edildiklerine dair korkular artıyor. İade edilmeleri durumunda yıllarca hapis yatma ve işkenceye maruz kalma tehdidi altında bulunan bu insanların yüzyüze kaldıkları bu durum Türkiye’nin son yıllarda mazlumlara sığınak olma onuruyla ve daha ötesi bir hukuk devleti olma iddiasıyla çelişiyor.

ekran-goruntusu-2024-02-12-130653.pngekran-goruntusu-2024-02-12-130705.pngekran-goruntusu-2024-02-12-130721.png

ekran-goruntusu-2024-02-12-130904.png

HABERE YORUM KAT

3 Yorum