1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. On Binlerce Kişi Mavi Marmara İçin Yürüdü
On Binlerce Kişi Mavi Marmara İçin Yürüdü

On Binlerce Kişi Mavi Marmara İçin Yürüdü

"Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü"ne katılan on binlerce kişi, Sultanahmet Meydanı'ndan Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye doğru harekete geçtiği Sarayburnu'na yürüdü.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 23:02A+A-

İHH tarafından organize edilen "Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü"nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce kişi, Sultanahmet Meydanı'ndan geminin Gazze'ye doğru harekete geçtiği ve şu anda demirli olduğu Sarayburnu'na yürüdü. 

Sultanahmet Meydanı'nda 15.00'da toplanmaya başlayan vatandaşlar, ikindi namazına kadar çeşitli sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. İHH'nın düzenlediği ve Özgür-Der başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği organizasyonda, katılımcılar taşıdıkları Filistin, Suriye ve Mısır bayrakları ile ümmet mesajı verdiler.

"Katil İsrail Hesap Verecek!"

"Mavi Marmara, Kudüs'ün özgürlük projesidir", "Kudüs'ün yolu Şam'dan geçer", "İstanbul'u fetheden gemiler, Gazze'yi de fethedecek", "Özgürlüğe yürüyoruz" ve "Mescid-i Aksa, onurumuzdur", "Müslüman Zulme Boyun Eğmez!", "Mavi Marmara Şehidimiz Uğur Süleyman Söylemez!", "Katil İsrail Hesap Verecek!", "Ne Özür Ne Tazminat! Siyonist Çeteyle Bütün İlişkier Kesilsin!", "Siyonist Katiller Hesap Verecek!" pankartları açan kalabalık, "Özgür Kudüs'e Yürüyoruz!", "Suriye'den Mısır'a Direnişe Bin Selam!", "Yaşasın Filistin Direnişimiz!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Katil Beşşar Suriye'den Defol!", "Yaşasın Ümmet Dayanışmasın!", "Mavi Marmara Onurumuzdur!" sloganlarını attı.

Sultanahmet Meydanı'ndan hareket eden binlerce kişi, tramvay yolunu takip ederek Gülhane'ye geldi. Buradan, Cağaloğlu yönüne dönen kalabalık, Orhaniye Caddesi üzerinden Sirkeci'ye vardı. Filistin direnişinin simgesi, Naci Ali'nin karikatürü "Hanzala"nın resimlerini taşıyan topluluk, sahil yolunu kullanarak Sarayburnu'na ulaştı.

Grup Yürüyüş de Programa Katıldı

Etkinlik için ayrılan alan kısa zamanda dolarken, yürüyüşe katılanlar, Sarayburnu ve Sirkeci arasındaki yolu doldurdu. Yoğun katılımla gerçekleşen programda İHH genel başkanı Bülent Yıldırım ve Abdurrahman Dilipak birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Grup Yürüyüş Mavi Marmara için bestelediği 'Yine Biz' eserini seslendirdi. Ardından ümmet için yaptığı eserlerle konsere devam eden Grup Yürüyüş'ün ezgilerine kalabalık eşlik etti.

Konserin ardından Abdulmetin Balkanlı'nın yaptığı dua ile program sona erdi.

Haksöz-Haber
Fotoğraf: Aydın Ünlü-Gökhan Ergöçün

Foto Galeri İçin Tıklayınız

20140531_mavimarmarayuruyusu-(4).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(3).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(5).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(13).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(15).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(22).jpg

20140531_mavimarmarayuruyusu-(28).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

2 Yorum