1. HABERLER

  2. HABER

  3. OMÜ Öğrencileri Çapulcu Faşizmine Direndi (VİDEO)
OMÜ Öğrencileri Çapulcu Faşizmine Direndi (VİDEO)

OMÜ Öğrencileri Çapulcu Faşizmine Direndi (VİDEO)

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Müslüman öğrencilerin açtığı standa yönelik solcu öğrencilerin saldırısıyla başlayan gerginlik bugün de devam etti.

26 Eylül 2014 Cuma 00:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

İHH'nın yetim sponsorluk ve katarakt çalışmalarını tanıtmak için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) bütün fakültelerinde rektörlük onaylı stant açan İHH gönüllüsü öğrenciler iki gün önce solcu öğrenciler tarafından saldırıya uğramışlardı. 

Stantlarını koruyan Müslüman öğrenciler bugün Eğitim Fakültesi önünde açıklama yaptılar. Aynı zamanda solcu öğrenciler de provokatif bir açıklama yapmak istediler. Ellerindeki dövizlerle IŞİD üzerinden İHH’yı, Suriye direnişini ve Müslümanları hedef alan solcu öğrencilere Müslüman öğrencilerin tepki göstermesi üzerine özel güvenlik ve çevik kuvvet araya girdi. Sık sık tekbir getiren Müslüman öğrenciler "İslami Hareket Engellenemez!" şeklinde slogan attı.

Gerginlik ilerleyen saatlerde karşılıklı açılan stantların kapatılmasıyla son buldu.

Müslüman öğrenciler, Pazartesi günü Ondokuzmayıs Üniversitesine bağlı her fakültede stant açtıklarını; Fen Edebiyat Fakültesinde sol gruplar tarafından stantlarına saldırı düzenlendiğini söylediler. ''İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğe iyiliğin en güzeliyle karşılık ver. Bir de bakarsın, aranızda düşmanlık bulunan kişi sanki candan bir dost oluvermiştir'' (Fussilet Sûresi, 34) ayetini hatırlatan öğrenciler, “Biz güzel insanlarız. Bugün OMÜ Eğitim Fakültesinde sabrımızı zorlayanlara karşı tahammülde zorlanmış olsak da iyiliğimizden ödün vermiyoruz. İHH gönüllüleri olarak; yetimler adına, yeryüzünde zulme uğrayıp yardım bekleyen tüm mazlumlar adına çürümüş zihinlerin kalplerimizi karartmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugün standımızı sükûnetle kapattık ve yarınki stant için davette bulunduk.” diyerek  Cuma günü İlahiyat Fakültesinde açacakları standa çağrıda bulundular.

Yaşanan gerginlikten bir an:

İLGİLİ HABERİMİZ:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde İHH Standına Saldırı

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum