1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde İHH Standına Saldırı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde İHH Standına Saldırı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde İHH Standına Saldırı

Solcu öğrencilerin üniversitelerdeki faşizan saldırıları devam ediyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde İHH gönüllüsü öğrencilerin açtığı standa saldırı düzenlendi.

23 Eylül 2014 Salı 23:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sol görüşlü öğrencilerin örgütlendiği sosyalist gruplar üniversitelerde güçlü oldukları bölgelerde kimseye siyaset yaptırmama şeklindeki faşizan tutumlarını saldırgan bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

İHH'nın yetim sponsorluk ve katarakt çalışmalarını tanıtmak için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) bütün fakültelerinde rektörlük onaylı stant açan İHH gönüllüsü öğrenciler saldırıya uğradı. Fen-Edebiyat Fakültesi önünde açılan standa saldıran solcu öğrenciler, ''Siz IŞİD’siniz! Sizler kafa kesiyorsunuz. İHH tırları silah taşıyor sizler de onlara yardım ve yataklık ediyorsunuz. Sizler çocukları öldürüyorsunuz! Sizler kadınları meta olarak kullanıyorsunuz!''  şeklinde dillerinde geveledikleri saçmalıklarla ve argo içeren küfürlerle standı kaldırtmak isteyen saldırgan öğrencilere, az sayıda olmalarına rağmen İHH gönüllüleri direndi. Kampanyayla ilgili broşür dağıtan İHH gönüllülerine de fiili saldırıda bulunan solcu öğrenciler; sosyal faşizmin yeni örneğini ortaya koydular.

Bu arada sosyal faşistlerin, sosyal medyada yarın (24 Eylül Perşembe) sabahtan toplanıp standı engellemek için toplanma çağrıları yaptıkları öğrenildi.

Saldırıya ve tehditlere rağmen stant çalışmasına ve broşür dağıtımına devam kararı alan İHH gönüllüsü öğrenciler, çalışmalarına yarın ve sonraki günler de devam edecek.

İHH'dan Açıklama (Aşağıda)

samsun-omu-yetim-standina-saldiri-ondokuzmayisuniversitesi04.jpg

samsun-omu-yetim-standina-saldiri-ondokuzmayisuniversitesi02.jpg

samsun-omu-yetim-standina-saldiri-ondokuzmayisuniversitesi03.jpg

samsun-omu-yetim-standina-saldiri-ondokuzmayisuniversitesi06.jpg

ihh-gonullusu-ogrenciler-samsun-omu-yetim-standina-saldiri01.jpg

İHH'DAN AÇIKLAMA

İHH'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Dünya’nın her yerinde mazlumların sığınağı olmak gibi bir görev bilinciyle hareket eden İHH-İnsani Yardım Vakfı’mız ile gönül bağı bulunan OMÜ’deki öğrenci kulübümüzün açmış olduğu tanıtım standlarından biri olan Fen-Edebiyat  Fakültesi önündeki standımıza bir grup tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir.

Afrika’da katarakt ameliyatları, dünyadaki sahipsiz çocukların durumu (yetim projesi), Afrika’da su ihtiyacının karşılanması ile ilgili faaliyetler, topraklarımıza sığınan Suriyeliler ve Türkmenlerle ilgili çalışmalar gibi İHH etkinliklerinin tanıtıldığı standımızın böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması üzüntü vericidir. Tamamen cehalet ürünü olan bu kalkışma, kulaktan dolma bilgilerin harekete geçirdiği güruhu alçaltmıştır.

Şu iyice bilinmelidir ki bu güne kadar İHH-İnsani Yardım Vakfı’na  zalimlerden ve hainlerden başkası saldırmamıştır.  Kamu yararına çalışan ve Birleşmiş Milletler danışma kurulu üyesi olan bir yardım kuruluşu olarak yaptığımız bütün çalışmalar kamuoyunun gözü önündedir. Bir yıl önce “paralel tezgahı” ile yardım tırlarımızın durdurulması ve Kilis ofisimize baskın düzenlenerek İHH üzerine algı operasyonu yapılmasının boşa çıkarılmasından bu yana, böylesi sahte ve hain argümanı kullanan bir kısım sol grupların dillerine doladıkları yalanlarla saldırgan tutum takınmaları bizim için anlaşılır  bir durumdur. Anlaşılır bir durumdur çünkü, iyilik ve vicdandan bir nebze nasiplenmemiş soğuk savaş kalıntısı bu arkaik kesimler, bu saldırganlıkları ile kendilerini ifade etme yolu aramaktadırlar.

Kamuoyu ile paylaşmak isteriz ki; iyilik, adalet ve erdem için onlarca çalışanımız ve gönüllümüz başta İsrail saldırganlığı (Mavi Marmara olayı) olmak üzere, bir çok kez böylesi durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Ve hamdolsun Allah’a ki zelil olan iyiliği boğmaya çalışan bedbahtlar olmuştur."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum