1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. Ömrü darbelerle mücadele içinde geçti...
Ömrü darbelerle mücadele içinde geçti...

Ömrü darbelerle mücadele içinde geçti...

Müslümanlar Kardeşler Teşkilatı’nın eski mürşidlerin Muhammed Mehdi Akif 2017 senesinde darbecilerin zindanlarında can verdi!

23 Eylül 2022 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Müslüman Kardeşler Teşkılatı’nın tarihi aynı zamanda zulümlere karşı direnişin tarihidir. Darbe girişimleri, hapisler, idamlar, suikastlar karşısında yılmadan bugünlere gelen Müslüman Kardeşler’in şahitliği İslami hareket perspektifine sahip olan nesiller için oldukça değerli bir yerde duruyor.

Muhammed Mehdi Akif, Muhammed Bedii’den önceki Müslüman Kardeşler mürşidi olarak gençlik yıllarından beri içerisinde olduğu İslami dava bilincini hiçbir zaman kaybetmedi. Nasır tarafından da zindana atılan Akif ağır işkencelere geçti. Yıllar sonra tarih tekerrür etti ve 85 yaşında olan Mehdi Akif tekrardan tutsak edildi. Bu sefer de Sisi cuntası hakkın şahitliğini yaptığı için Akif'i hapse attı.

Duruşmalara bastonundan destek almasına rağmen zorla yürüyerek gelen Mehdi Akif hapis şartlarındaki yetersizlikler ve kötü sağlık ortamının da etkisiyle hastalıklara dayanamayarak rahmetli oldu. 2017 senesinde vefat eden Mehdi Akif’in –inşallah- şehadetinin 5. yıldönümünde Müslümanlar Kardeşler Teşkilatı bir mesaj yayımladı.


ikhwan-logo.jpg

"Yaşayan şehidin" anısına

23 Eylül 2022 Cuma 17:06

Bugün Müslüman Kardeşler’in yedinci genel rehberi Profesör Muhammed Mehdi Akif'in (12 Temmuz 1928 -  22 Eylül 2017) hain askeri darbenin hapishanelerinde şehadetinin beşinci yıldönümü.

Doğumu, on iki yaşında üyesi olacağı Kardeşlik'in (1928) kurulmasıyla aynı yıldı.  Tam yetmiş yedi yıldan fazla bir süre boyunca Mısır'ı İngiliz sömürgeciliğinden ve diktatörlerin tiranlığından kurtarmak, Filistin'deki Siyonist işgalcileri defetmek için sürekli cihad etti.

O, Nasır rejimi tarafından idama mahkûm edilen ve cezası infaz edilmeden önce, işkencenin dehşetinden ölümle savaşırken, Allah’ın onu haksız hükmün infazından kurtardığı "yaşayan şehit"tir... Darbelerle mücadele ile geçen ömründe yine meşum bir darbe sebebiyle zorla tutsak edildiği hapishanede can verdi. Mücadelesinden geri durmadan,  fedakarlığın, sebatın ve kurtuluşun en güzel örneklerini verdi, Allah'a davet için çalışanlara örnek oldu.

Rehber Prof. Dr. Muhammed Mehdi Akif'i, zulüm zindanlarında sebat eden tüm şehitleri ve mücahitleri saygıyla anıyoruz. Rabbimiz onları peygamberin sancağı altında birleştirsin!

 Allah en büyüktür, Allah'a hamd olsun!

 Müslüman Kardeşler

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum