1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Yankılar...

Yankılar...

Ağustos 2003A+A-

Macide Göç ve Özlem Özyurt kardeşlerimizin vefat haberi duyulduktan sonra birçok Müslümandan. İslami çevreden ve tanıdıklarımızdan taziye mesajları aldık. Bizzat müteveffaların cenaze törenine Türkiye dışından ve Türkiye'nin birçok şehrinden ve İstanbul'dan gelerek katılanlar yanında; taziye kabulü için kullandığımız dergimize. Özgür-Der'e ve İrfan Vakfı'na gelerek ve Kadırga Kültür Merkezi'nde düzenlediğimiz anma gecemize katılarak vefalarını gösteren dostlarımız yanında internet, e-mail, telefon, telgraf, faks, mektup gibi araçlarla da üzüntülerini ve temennilerini bildiren birçok dostumuz ve okurumuz oldu. Aşağıda bizlere gönderilen taziye mesajlarından seçtiğimiz bazılarını kısaltarak yayınlıyoruz:

İRŞAD KİTABEVİ Düsseldorf / Almanya

Alemlerin Rabbi'ne Hamd Rasulüne Salat ve Selam.

8 Temmuz sabahı hatırlatıldı bizlere yine ayetleri Allah'ın. Evet "Her nefis ölümü tadacaktı." Hakka yürüdüler ve tarihe not düşüldü Malatya'da. Tevhid, Adalet ve Özgürlük adına. Dağların bile yüklenmekten kaçındığı emaneti, canları pahasına korumaktan kaçınmayan iki değerli insan, umutların tükendiği anda açan başaktı o iki güzel can.

Onlar ki fildişi kulelerden seslenip, masa başlarında üretmediler projelerini, Allah rızasını kazanmak için çıktıkları bir yolda bıraktılar yaşamlarını.

Hayatın farklı alanlarında İslami kimlikleriyle var olmaya çalışan müslüman kadınlara örnek oldular. Başörtüsü sorununa kilitli kalmayıp, yapılan zulümleri, baskıları ve haksızlıkları sadece yaşadıkları ülkede değil tüm dünyaya haykırdılar. Onlardan geriye kalan izzetli bir yaşam ve onurlu bir direniştir.

Kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralı olanları Rabbimiz bizlere bağışladığı için hamd ediyor, Almanya'dan Türkiye'deki kardeşlerimize selam gönderiyoruz.

Duyguların bir, hüzünlerin bir ve sorumlulukların bir olduğunun bilinciyle zulme karşı çıkıp direniş zincirinin bir halkası olduğumuzu ifade ediyoruz.

Özgür-Der Tatvan Şubesi Adına M. Şakir Parlar

Renge jîyane spî ye, le weki spîtaya çava mırov pe nabine. Renge mirine reşe, le weki reşkaya çava mırov pe dibîne.

Şehid mina perwaneye, xwe daveje agıre mirine; lewma mirine dıtefîne. Jîyana cewhere we ne mırın be, ew ne jîyane, ew mirine mırın!..

Xulqiyeta tıştanda, sedhezaran mırın, sedhezaran jîyanen nu hene. Kar-u xebata ax-u ba-u av-u ağır herdem mırın-u jîyane.

Çem dımırın, dibin derya. Ewr dımırın, dibin baran. Baran dımre, dibe dar, gına, kulilk. Dar dımre, dibe ağır. Ağır dımre, dibe ronahi. Ronahi dımre, dibe jîyan. Mirove ku weki rehevalan Macide-u Hicran bımre, dibe İNSAN...

(Hayatın rengi beyazdır; insanın gözünün beyazı gibi. Fakat insan onunla görmez. Ölümün rengi siyahtır; insanın gözünün karası gibi ki insan onunla görür.

Şehid pervane gibi, kendini ölümün ateşine atarak ölümü püskürtür. Yaşamının özü ölüm değilse o yaşam değildir. 0 ölümdür, ölüm!..

Eşyanın tabiatında yüz bin kez ölüm, yüz bin kez yeniden diriliş vardır. Toprağın, rüzgarın, suyun ve ateşin her anı ölüm ve yaşamdır.

Nehir Ölür, deniz olur. Bulut ölür, yağmur olur. Yağmur ölür; ağaç, çimen ve çiçek olur. Ağaç ölür, ateş olur. Ateş ölür, aydınlık olur. Aydınlık ölür, yaşam olur. Madde ve Özlem yoldaşlar gibi ölen kişi, İNSAN olur...)

Diyarbakır Özgür-Der Şubesi Adına Abdûlhakim Beyazyüz

Yüce Allah'ın selamı üzerinize olsun.

İslami sorumluluklarımızı hatırlatma bilinciyle, mü'min kardeşlerini ziyaret ederek, 27 Eylül'de, Aksa İntifadası'nın 3. yıldönümünde tüm dünyada düzenlenecek olan Filistinlilerle dayanışma etkinlikleri için Türkiye'de kamuoyu oluşturmayı amaçlayan gezilerinde emanetlerini Allah'a teslim eden Macide Göç Türkmen ve Özlem Hicran Özyurt kardeşlerimize, Yüce Allah'tan rahmet diliyor ve imtihanlarını böyle hayırlı çabalar içinde tamamlayan bu kardeşlerimize gıpta ediyoruz. Yaşamları gibi şehadetleri de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Özgür-Der'li kardeşlerimizin şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da hayır üretme çabalarının daha da artarak süreceğini umuyoruz. Diyarbakır'da Özgür-Der şubesini açmaya çalışan kardeşleriniz olarak, Yüce Allah'ın izniyle bizleri de hayır üretme çabanızda yanınızda bulacaksınız. Vefat eden kardeşlerimiz gibi, inşaallah biz de Rabbimize verdiğimiz ahde sadık kalanlardan olacağız.

Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, üzerinize olsun...

Sakarya Dayanışma Platformu

Dünya hayatının kötü bir oyuna, yoz bir eğlenceye dönüştüğü karanlık bir zaman dilimindeyiz. Kurulu düzenleri döndüren çarklar insan öğütüyor. Her gün geceye devrildiğinde karanlık daha da koyulaşıyor. Yeryüzündeki imtihanımız sona doğru yaklaştıkça sorulan sorular zorlaşıyor. Doğru cevaplara ancak Hakka teslim olup, onun gösterdiği yolda yürüyerek ulaşılacağını biz iyi biliyoruz. Bize bildirilene aklen ve kalben inanıyoruz. Tüm eylemlerimizi de bu inancımız yönlendiriyor. Kitab'ın sayfalarından süzülen ışık yolumuzu aydınlatıyor. Yarasalar ise tedirgin. Görmeyelim, işitmeyelim ve konuşmayalım istiyorlar. Çünkü biliyorlar ki biz konuşursak tüm eğlencelerinin tadı kaçacak ve kuralları yanlış konulmuş bütün oyunları tek tek bozulacak. Ve yine iyi biliyorlar ki; biz yeryüzü bozguncularının yaptıklarına gözlerimizi ve kulaklarımızı kapatıp alkış tutmayız. Kirli oyunlarına taraftar değiliz; biz onların karşılarında ayrı bir tarafız.

Bu tarafı temellendiren Müslümanların kardeşliğidir ve bizim tarafımız omuz omuza verilerek inşa edilmiş bir kale gibidir. Ömürleri Allah yolunda yürürken noktalanan iki güzel yolcunun yaptıklarına şahit olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Onlar şahitlikleriyle bize örnek oldular; biz de onlara bugün de din gününde de şahitler oluruz. Allah kardeşlerimizin mekanlarını cennet kılsın ve geride kalan bizlere yolunda güzel bir ölüm nasip eylesin.

Malatyalı Müslümanlar

Vefat haber ilanlarında "Müslümanları ziyaret etmek amacıyla çıktıkları Doğu gezisinde uğradıkları Malatya'da bugün elim bir trafik kazası sonucu Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Özlem Özyurt bacımız ile Avukat Macide Göç bacımız vefat etti.." deniliyor, ilahi emir onları bizden güzel bir sebep üzere cehd ederken aldı. Allah mekanlarını cennet etsin. Hastanedeki kardeşlerimize acil şifalar nasip etsin.

Tekin & Ayla (Almanya)

Karanlığa "Özgürlük" savurduk!

Yolumuzu aydınlatan yıldızlara; iki rahmet çakıldı. Şahidiz!!! Sabır, Rahmet, Şifâ...

İsviçre Türkiyeli Gençler İnisiyatifi

En zor zamanlarda en doğru yerde saf tutmuş iki yiğit Müslüman kardeşimizi kaybettik. Başımız sağ olsun. Yaralılara acil şifalar dileriz.

Yılmaz Ensaroğlu

İnsanın ne zaman ne ile ve nasıl imtihan edileceği belli değil. Allah'ın, Macide ve Özlem kardeşlerimizi, sevdikleriyle, nimete erdirdikleriyle birlikte hasretmesini ve kendilerine rahmetiyle muamele etmesini; Hamza ve Nuri kardeşlerim başta olmak üzere tüm sevenlerine, kardeşlerine, dostlarına sabr-ı cemiller ihsan etmesini; ayrıca sevgili Hamza kardeşimize acil şifalar vermesini diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ayşe Acet

İnna lillahi ve inne ileyhi raciun. Macide Göç; önce öğrenci evlerinde tanıdım onu, başörtüsü yasağından sonra da hep eylemlerde. Hayatının tek gayesi vardı; "Tevhidi bilinci yaşamak ve yaşatmak." Asla boyun eğmediler. Mücadeleyle geçen iki hayat. Kısa... Ama dolu dolu geçen iki hayat... Acımız gerçekten çok büyük. Hepimizin başı sağolsun. Hayatlarıyla vahyin şahidiydiler... Şehadetle ödüllendirildiler inşallah. Hayatları hepimize örnek olsun.

Meryem

Macide ablam benim, Özlem kardeşim. Biliyordum ki siz Kudüs'e yürüyordunuz. Elinizde asırlardan beri unutulduğunu söylediğiniz Kitab-ı Mü-bin vardı. Gönlünüzde yüce peygamberimizin şahitlik aşkı. Siz bizim yüreğimizdiniz. Yüreğimizden bir parçaydınız. Ve şimdi koptunuz. Boşluğunuz çok derinlerimizde. Binlerce selam size sevgili ablalarımız. Siz bizim göz aydınlığımız oldunuz. Kitabımızla buluşmamızın temel köprüsü. Binlerce selam size sevgili ablalarım. Allah'a söz veriyorum. Hayatımın en önemli sorunu ve önceliği yürüdüğünüz yolu sürdürmek olacaktır. Rabbimizden yolunuzu sürdürme irademizi daim kılmasını niyaz ediyorum. Yaktığınız meşale hiç sönmeyecek sevgili ablalarım. Allah huzurunda söz veriyorum ki yolunuzu sürdürmek boynumuzun borcudur. Bu borç tüm dünyalıkların önünde olacaktır sevgili ablalarım. İnanın...

Nurettin Şirin (Kandıra F Tipi Cazeevi)

Aziz ve saygı değer kardeşlerim ve bacılarım! Haksöz ve Kudüs Dergileri'nin gayretli yayıncıları...

Müessif bir trafik kazasıyla Hamza ağabeyimizin yaralandığını, gayretli ve şerefli hanımı Macide bacımız ile Özlem bacımızın melekuti a'laya hicret ettiklerini derin bir teessürle öğrendim.

Zulme ve tuğyana karşı boyun eğmez ve kutsal bir direnişin şanlı birer bayrağı olan bu bacılarımız, yaşamlarında ve mücadelelerinde yaşayan şehid idiler. Aramızdan ayrıldılar, ama mukaddes bir mirası bizlere bıraktılar. Canımız ve kanımız pahasına bu mirası muhafaza edeceğiz biiznillah.

Bu vesile ile Yüce Mevla'dan merhumeleri kendi katında sonsuz derecelere nail etmesini niyaz ediyorum.

Hak davanın ve Kudüs mücadelesinin kadın-erkek tüm erlerine selam olsun.

Ayşe Atılgan

Herkesin bitti dediği yerden başlamak... Herkesin artık ne yapılabilir dediği anda haykırmak... Ve İbrahimi tavrı İbrahim gibi yaşamaya Çalışmak... Ve işte onlar... Onlar bizim için bilgiydi, azimdi, inançtı, kararlılıktı... Onlar bizim için "bitti" ya da "düştü" denilen yerde İslam'ın yaşanabileceğine tanıklık eden şahitlerdi... Onlar bizim gönül aydınlığımızdı... Şimdi Kur'an'a sarılan ve onu rehber edinenlere düşen bu yiğit şahitlerin yerlerini doldurabilmek... Selam sizlere olsun, Rabbimizin bol nimetleri de...

Mustafa Tuncer (ABD)

Rabbim bu güzel insanların mekanını cennet eylesin. Hamza ve Nuri abilere ve tüm dostlarımıza Rabbim sabır ihsan eylesin. Çok uzaklardan aldık bu acı haberi, sancısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm ümmetin başı sağ olsun.

Mehmet Şahin (Eskişehir Özel Tip Cezaevi)

Öncelikle Macide ve Özlem bacılarıma Rabbimden rahmet diliyor, onları şehidler safına koymasını tüm yüreğimle niyaz ediyorum. Yüreklerimizi dağlayan bu ateşin sabır ve metanet meltemiyle sükun bulmasını diliyorum.

Talip Özçelik (Eskişehir Özel Tip Cezaevi)

Fedakar ve saygıdeğer Macide Göç - Özlem Özyurt hanımefendilere Rabbimizden rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Rabbimiz onları cennetiyle mükafatlandırsın.

Ekrem Baytap (Bolu F Tipi Cezaevi)

Hamza Kardeşim başınıza gelen elim kazanın haberini duyduğumda derin bir hüzün sardı beni. Özellikle değerli eşiniz Macide hanımın vefatı... Ve diğer hanım. Elbette ölüm dünyadaki varlığımızın en gerçekçi delilidir. Hepimizin yaşayacağı gerçek...

Merhumelere Allah'tan rahmet ve siz değerli eşlerine sabır, şifa dilemekten başka ne diyeceğimi bilemiyorum. Ve hepimizin O'na döneceği gerçeğinden başka...

Mehmet Suyuti & Esra Dindar

Rabbim onları katına salihlerle birlikte kabul etsin. Şahidiz, onlar Hakk'ı yüceltmek için tüm gayretlerini gösterdiler. Şahidiz, onlar bu dünyada çirkinliklere karşı mertçe durdular. Şahidiz, onlar bütün imkanlarını vahyin şahitliği için seferber ettiler. Ve yine şahidiz ki Kur'an neslinin oluşumu için çalıştılar. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Fatma Gülsün (Elazığ E Tipi Cezaevi)

Özlem Özyurt ve Macide Göç ablalarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Osman ve Hamza ağbimize acil şifalar diliyoruz. İki mücahide ablamız Allah'ın istediği doğrultuda yaşadılar. Rabbimiz şahitliklerini kabul buyursun.

Sevgi Engin, Asli Kaya, Nazife Yazgan, Sevim Baş (Almanya)

Sözün tükendiği yerde sadece kardeşlerimizin önümüzü aydınlatan direniş örneklikleriyle bıraktıkları hayatları kalıyor. Acımıza teselli olan da onların mücadelelerinden yansıyan bu ışıltılar... Rabbimiz şehadetlerini kabul etsin.

Güler Ömerustaoğlu

Hamza Türkmen'e başınız sağ olsun diyor ve gösterdiği metanetin tüm Müslümanlara örnek olmasını diliyorum. Kul olma bilinciyle hareket eden sayın Türkmen'in hepimizi üzen bu olaydan sonra önceki azmi ve kararlılığını aratmayacak şekilde çalışmalarına devam edeceğine olan inancımız sonsuzdur. Özlem ve Macide arkadaşlarımızın yokluğu daima hissedilecektir. Fakat aynı davanın kararlı yolcuları yollarına devam edeceklerdir. Tüm Haksöz camiasına tekrar başınız sağ olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum.

Hikmet Zeyveli

İnna Lillah ve inna ileyhi Raciûn... Vefat eden (yeni bir hayata başlayan) kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret; Hamza ve Nuri kardeşlerimize şifa ve sabr-ı cemil; çocuklarına Allah dergâhında sıyânetler diliyorum.

Bağcılar Karanfiller Kültür Merkezi

Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz değerli dostlarımıza Allah'tan rahmet dileriz. Başta ailesine, Haksöz ve Özgür-Der ailesine başsağlığı dileriz. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar...

Emine Deniz &  Mustafa Eğilli

İbadetleri, yaşamları ve ölümleri Allah içindi. Şahidiz. Şahid ol ya Rab!

AKDAV

Elim bir trafik kazası sonucu Rablerine yürüyen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kazada yaralanan Hamza Türkmen ve Nuri kardeşimize de şifalar dileriz.

Bahri Özkaya

İnna lillah ve inna ileyhi raciun! Şahsen tanışmamış olsam da, yıllardan beri çeşitli hizmetleriyle dolaylı olarak tanışmış olduğum iki gayretli mümine'nin belki de en çok ihtiyacımız olan bir zamanda aramızdan ayrılmış olmaları bizleri üzmüştür. Mekanları cennet olsun. Allah eşlerine ve dostlarına sabırlar versin. Biz onlara şahidiz YA RAB!

Aysel & Kemal Kök (Almanya)

Acımız var yüreğimizde. Mücadelemize soluk katan iki değerimizi yine bu uğurda kaybettik. Rabbimiz rahmet et onlara, cennetini nasib et! Şahidiz şahitliklerine. Rabbimiz sabır dök üzerimize.

Hatice Kınık

Rasul'ü bağrına alan toprak ansızın ölümü hiç de yakın görmediğimiz iki ismi aldı bağrına... Zor zamanlar yaşadık son on yıllarda, bunun ağırlığını yüreğinde taşıyan insanlardan ikisini Rabbim daha fazla yormadı, yanına çağırdı, güzel insanlar güzel atlara binip gittiler... Geride emanetleri kaldı, saadet asrında yetimler, öksüzler ümmetindi. İnşaallah o bilinci bilmek duasıyla... Mekanları cennet olsun... Allah rahmet eylesin... Hamza Türkmen ağabeye, Nuri Özyurt ağabeye Allah acil şifalar ve sabırlar versin... En çok da küçücük yüreklerine Filistin'i, Irak'ı, Çeçenya'yı sığdırmış can çocukları Allah muhafaza etsin... O, merhametlilerin en merhametlisi ve en hayırlı mürebbidır.

Kemal Ersözlü

İzzetli bir hayatla ötelere gidebilenlere ne mutlu... Yaralı yakınlarına taziyelerimi sunarım. Selamlar.

Batmanlı Müslümanlar

Selam size müslümanlardan...

Selam size şahitlik ettiğiniz insanlardan...

Selam size gezerek uğradığınız ve uğramak istediğiniz yerlerden...

Sefam size ey onurlu ve izzetli yaşamayı tercih eden mümine bacılarımız...

Gözlerimiz yollardayken...

Acı haberle sallandık...

Göz pınarlarımız doldu...

Ve İnna lillah...

Ve inna ileyhi raciun...

Dostlarımızdan ikisi Rabbine kavuştu... İkisi de yaralı...

Allah iki bacımıza rahmet etsin... Mekanları cennet olsun...

Allah'ım biz onlardan razı idik, sen de razı ol... Allah'ım hoşnut olman için çaba gösteriyorlardı, sen de onları bağışla...

Atasoy Müftüoğlu

Çok Aziz Kardeşim, Güzel Kardeşim Hamza Türkmen! Bütün bir gönlümle selam veriyorum, dua ediyorum. Başsağlığı diliyorum. Geçmiş olsun diyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

Çok değerli hanımefendilere Allah Tebarek Taela Hazretleri engin rahmet ve engin mağfiret lütfeylesin.

Şanı çok yüce Rabbimiz sana, sizlere, hepimize engin sabır versin, güç versin, direnç versin, inşirah versin.

Üzüntünü ve hüznünü bütün kalbimle paylaşıyorum. Seni, sizleri Hakk'a emanet veriyorum aziz kardeşim, güzel kardeşim.

Akedemya-Org ailesi adına Hayreddin Soykan

Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Özlem Özyurt ve Özgür-Der Avukatlarından Macide Göç kardeşlerimizin vefatları bizleri derinden üzmüştür. Merhumelere Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza sabır ve başsağlığı dileriz.

Ahmet Mercan

Sayın Hamza Türkmen, geçirmiş olduğunuz trafik kazası sonrası ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diler, size, ailelerinize, sevenlerinize Allah'tan sabır niyaz ediyorum.

Saba Ezici

Selam olsun bilgiyi amelle yoğurup nesillere şahitlik edenlere! Toplumu her alanda ifsada sürükleyen zinde güçler, öncelikli tehdit olarak görmekte başörtüsünü ve İslam'ı. Ancak sahih bir kimlikle Allah'a olan bağlılığını dünyevi kayıplarının ve kazanımlarının üzerinde tutanlar, vahye tanıklık yapanlar direnebilmekte bu zulme!

Macide Göç ve Özlem Özyurt zulme karşı özgürlük mücadelesi vererek, hakka ve hakikate şahitlik ederek uzaklardaki sesimiz, yüreğimiz oldunuz. Tekbirlerle uğurlar olsun size.

Mesopotamianews - Kanada

Geçirdikleri elim kazada vefat eden, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) yetkililerinden Özlem Hicran Özyurt ve avukat Macide Göç Türkmen'e Allah'tan rahmet yakınlarına ve Haksöz Dergisi çevresine baş sağlığı diliyoruz.

Zuhal Sancaklı (Suriye)

Kardeşlerimin vefat haberini az önce İnternetten okudum. Şu an histerimin yoğunluğundan ne yazacağımı da bilemez durumdayım. Sadece çok üzüldüğümü ve hepinizin acısını paylaştığımı belirtmek için bu notu yazma ihtiyacı hissediyorum. Yarın cenaze namazlarında orada olabilmeyi öyle isterdim ki... Onlar hepimize örnek bir yaşam sürdüler, Rabbim onlardan razı olsun ve "şahit" olarak yaşadıkları bu hayatın ardından onları "şehit" olarak kabul etsin. Amin.

Ömer Aydın

Adanmış iki güzel insan, yürüdüler Rabbimize doğru. Onlar ki hayatlarında ortaya koydukları mücadele ve de örneklikle Müslümanlara ışık oldular. Türkiye diye anılan bir coğrafyada Müslüman kadının direniş örnekleri oldular. Allah'a adanmış bir hayatın nasıl olması gerektiğini gösterdiler.'Baskılar karşısında susmayı, boyun eğmeyi değil, direnmeyi ve de izzetli olmayı sergilediler. Müslümanların başı sağ olsun.

Şeyhmus Uğur (Midyat Özel Tip Cezaevi)

Hayatlarını kaybeden Zeynebi bacılara Allah'tan rahmet, mağfiret ve şehadet diler, geride kalanlarına sabr-ı cemil niyaz ederim.

Abdullah Deniz (Adıyaman E Tipi Cezaevi)

Ölenlere Allah'tan gani gani rahmet, yaralılara acil şifalar ve geride kalan ailelerine sabrı cemil diliyor, acılarınızı yürekten paylaşıyoruz.

Habil Mert (Kandıra F Tipi Cezaevi)

Sevgili Hazma ağabey! Bir trafik kazası geçirdiğinizi ve eşinizi kaybettiğinizi elemle öğrendim. Rabbim eşinizin taksiratını affetsin ve cennetine koysun. Size ve çocuklarınıza da sabırlar versin. Yengemizin vefatına gerçekten çok üzüldüm. Allah tüm yakınlarına sabır versin. Zindandaki Müslümanlara hemen duyurduk hadiseyi. Birçoğu başsağlığı dileklerini ilettiler. Dualarımız sizinle.

A. Kadir Çelik

Fotoğraflarına bakıyorum... Sonra dönüp bir daha bakıyorum... Ve sonra bir daha, bir daha... Hayat ne kadar da faniymiş demekten kendimi alıkoyamıyorum... Artık bir çoğumuzun nostaljik sohbetlere konuk ettiğimiz o günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden gelip geçiyor bir bir... Kah bir cami avlusunda... Kah panzerlerin sıktığı suların altında... Kah yerleri ve gökleri inleten sloganların arasında... Birlikte verilen bir mücadelenin enstantanelerini anımsıyorum... Evet yıllardır üniversitede başörtünün yasaklanması ile birlikte verilen mücadelede omuz omuza, gönül gönüle birlikte olduğumuz iki insanın, iki ablamızın, Malatya'da elim bir trafik kazası neticesinde hakka yürüdüklerini büyük bir teessür ile öğrendim... Özlem Özyurt ile Av. Macide Göç'ün İlahi Rahman'a yürüyüşleri bizi elem, keder ve hüzne boğmuştur. Umarız Rabbim katında ŞEHİDdirler.

Emine Eseroğlu (AK-DER Yönetim Kurulu Üyesi)

Ben hangi satırları yazacağımı bilemiyorum. Yalnızca içimdeki hüznü herkesle paylaşmak istedim. Hepimizin başı şağolsun. Özlem hanımı tanımak benim için çok büyük bir fırsattı. Allah yalnız ailesine değil, hepimize sabır versin. Gözyaşlarımı ve hüznümü içime akıtmaktan çok yorulmuştum. Arkadaşlar dua, dua ve dua diyorum.

Mücahit Gültekin & Fatma Gültekin

İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun. Bütün müslümanların başı sağ olsun. Onların mücadelesini unutmayacağız... Rabbimiz onları salihlerin, sıddıkların ve şehidlerin katında ağırlasın... Yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden acil şifalar diliyoruz...

Enes & Zahide Duman (Almanya)

Allah katında ölenlere ölü denmeyeceğini bellemiştik biz küçükken. Bunu da pratiğe geçiren sizler oldunuz. Geride kalanlara sabır diliyoruz. Özgürlüğe giden yolun savaşçıları özgürlüğe uçtu gittiler. Allah makamlarını aziz etsin.

Selim Çoraklı / Cuma Dergisi

İki bacımız Rabbimizin takdir ettiği zamanda iyi bir ömür geçirerek gerçek aleme göç ettiler... Onların mücadelelerinin güzelliğine bütün yüreğimle şahitlik ediyorum. Onlar güzel insanlardı... Allah(cc) iki bacımıza da cennet nasip etsin. Yaralı kardeşlerimize de şifalar ve sabırlar...

Mahmut Kaya

Senden geldik dönüşümüz ancak sanadır Ya Rab! Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu olay da tüm açıklığıyla gösterdi ki insanlar nasıl yaşarlarsa öylece de bu dünyaya veda ederler. İşte bunun en güzel örneğini bacılarımız teşkil ettiler. Acımız büyük. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile...

Ayşenur & İffet & Emine

Onları tanıdığımızdan beri Allah şahidimizdir ki; onlar hep inandıklarına tanıklık ettiler. Bilginin kaynağının ne olduğunu, doğru tavrın nasıl sergilenmesi gerektiğini, tanıklığın ne demek olduğunu hep onlardan ve onların takip ettiği yoldan öğrendik. İnşallah çoğalarak ve niteliğimizi artırarak yollarını devam ettireceğiz. Yollarımızı aydınlatan şahitlere selam olsun.

Ahmed Yasin Elki

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir zamanı yaşamak, gözlerden akması gereken yaşların içe döküldüğü anları yaşamak, geçmişin bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçmesi, cenaze namazı kılınırken "Şahidiz Ya Rab" diyen binlere bakıp gözlerinle kalabalığın içinde "Allahu Ekber", "Tevhid, Adalet ve Özgürlük" cümlelerini haykırırken iki bacımızı görmeye çalışmak, ve hüzne dalmak öteleri hatırlamak; gidenleri güzel ve güleç yüzle ölenleri düşünmek. Evet Macide ablamız ile Özlem kardeşimiz her zamanki gibi öndeydiler hem de en ön safta yine yaptılar yapacaklarını bizden önce atıldılar ölüme nasıl ki Beyazıt'ta bizden önce panzerlere, coplara atıldıkları gibi. Her eyleme gittikleri gibi. Yine yanlarına bir bayrak gibi hep üstlerinde taşıdıkları poşularını alıp gittiler, en önde en başta yine korkmuyordular. Ama yine biz ağlıyorduk. Yine biz hüzünlüydük. Yerlerini doldurabilir miyiz. Başka Macide var mı? Başka Özlem var mı? diye etrafımıza bakıyorduk. Kararıyordu gözlerimiz. Çocuklarımıza baktığınızda gözlerinde görürsünüz yeni Özlemleri yeni Macideleri.

Filistin poşusu mezarda başucunuza bırakılırken sanki mezardan elinizi kaldırıp "Yaşasın Özgürlük" "Allahu Ekber" diyeceksiniz diye bekledik. Kardeşleriniz oradan ayrılmak istemiyordu. Ayaklan saplanıp kalmıştı sizin onurlandırdığınız topraklara, sizi yalnız bırakmak istemiyordu gözü yaşlı yürekler. Özlem ve Macide kardeşimiz yine yaptınız yapacağınızı bizi hicranlara gark edip göç ettiniz öz yurdunuza. İnanın kıskandık ölümünüzü ve o tabut yanında olmak yanınızda size yoldaşlık yaparak gelmek isterdim... Özleri, Sözleri ve Amelleri bir olan kardeşlerimize selamlar söyleyin bizler de sıradayız..."

Emine Kıraç

Binlerce dua size!.. Hakkın ve adaletin şahitliği için daima ileriye çıkan yiğit bacılarım. Mekanınız cennet olur inşallah. Kız çocuklarımızı hep sizleri göstererek büyütmeye çalıştık. Suskunluklarımızı kılıç gibi yırttığınız vakur ve yiğit günleriniz hep hafızamızda. Açtığınız yol hepimizin muhtaç olduğu yoldur. Bilgiyi eylemleştirerek imanlaştırmanın elifbasını sizden öğrendik. Açtığınız yol yolcusuz kalmayacak inanın. Bu ize olan sonsuz ihtiyacımız sizlerle güncelleşti. Yiğit ve öncü kardeşlerimiz, binlerce selam size!...

Hüseyin Uslu & Ailesi (Almanya)

Karanlık ve zorlu günlerde yolumuzu aydınlatan iki kardeşimiz güzel atlara binip Allah'ın huzuruna gittiler. Biz onlardan razı idik. Allah da onlardan razı olsun. Onların bıraktıkları davayı bizim ileri götürdüğümüz oranda, onların "yüzleri tebessümlü olacaktır."

Meryem Arslan & Ayhan Yüce (ABD)

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Onlar güzel insanlardı ve güzel atlara binip gittiler. Rabbim senin yolunda verdikleri uğraşa biz şahittik sen de şahit ol ve onları cennetinle mükafatlandır.

Emine Özipek

Umudumuz 2 ve 3 yetimde! 2 yetim Özlem'in; 3 yetim Macide'nin, Niçin? Belki vahye tanıklığın devam eden izini sürmek ve sonucunu görmek için. Çünkü Özyurt ve Türkmen aileleri bıraktıkları miras ve sıcak çevreleriyle böyle bir sonucu oluşturmaya müsait. Ama bir Kur'an nesli'nden bahsedecek olursak, sonuç hepimizi ilgilendiriyor. Gerçek dostluk, aidiyet bilinci ve vahye tanıklık sorumluluğu da bizi bu sonuca mahkum etmiyor mu? Tabii ki hidayet Allah'tan. Ama hidayetin kapısını doğru dürüst aralamakta bizlerin sorumluluğunda. Sorumluluğumuzu yerine getirmek geleceğimize ümit bağlamaktır. Ümidimiz ellerimizde...

Türkan Sevindik

Şahidlerimizi andığımız gecede ağladığımızdan daha çok terlememiz gerektiğini öğrendik. Emek, sabır ve mücadelenin ne demek olduğunu Macide abla ve Özlem kardeşin yaşam seyrinden öğrendik. Ve onların yaşamından kadının Kur'an'da gösterilen yerinin ve konumunun ne demek olduğunu öğrendik. Şahitliğiniz örnekliğimiz olacaktır ablalarımız. İnşallah açtığınız yolu daha da genişleterek sürdüreceğiz. İnşallah bizlere haklarınızı helal etmişsinizdir. Rabbimiz sizler için de bizler için de en hayırlısını versin.

Ali Aslan

"Onlar ki dünyanın son umudu, soyları tükenmeyen birer şahindiler." Allah yolunun şahitleri olarak sürdürdükleri yaşamlarını yine bu uğurda şehadetle noktalayan bu ablalarımızın öncü ve örnek kimliklerinin yaşatılmasında katkısının büyük olacağını düşündüğüm bu tür anma programlarının süreklileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede onların mücadelesini ileri taşımakla yükümlü bizlere düşen sorumlulukları bu program vesilesiyle hatırlatan abi ve ablalardan Allah razı olsun.

Murat Kurt (Almanya)

"Sorunun çözümü için tavizkar bir tutum, uzlaşmacı bir tavır, öykünmeci bir anlayış değil, dik duruşlar, kararlı adımlar ve sahih mücadele gereklidir. Bu kararlı ve vakarlı duruşun Müslümanların ve tüm insanlığın geleceği için yegane seçenek olduğu asla unutulmamalıdır." Özlem hanım, bunlar senin hayatındaki belki yazdığın son cümlelerindi. Ne kadarda güzel söylemişsin. Evet..

TAVİZKAR değildin..

UZLAŞMACI değildin..

ÖYKÜNMECİ bir anlayışa sahip değildin..

KARARLI ADIMlar atıp, SAHİH MÜCADELE içindeydin..

RABbim senin ve Macide ablanın mekanlarını cennet etsin...

Sabiha Yalçın

Özlem ve Macide hanımlar... Allah şahadetlerinizi kabul buyursun!.. En büyük görevimiz, Kur'an'ın aydınlığına doğru sürdürdüğünüz yürüyüşünüzü devam ettirebilmemizdir!.. Yolunuzu sürdürmek tevhidi mücadele çizgisine sahip çıkmaktır. Bu yol sahipsiz ve niteliksiz kalmayacaktır. Rabbimiz huzurunda ant içiyoruz. Yolunuzun aydınlığı bizim de aydınlığımız olur inşallah!..

Hüda Kaya (Malatya E Tipi Cezaevi)

Güzel yiğitlerimiz, garip kardelenlerimiz, hicran yaralarımız göçtüler bu garip diyarlardan...

Duyar mı feryadımızı şu soğuk betonlar...

Ayrılığın hüznünü ulaştırır mı kuşlar...

Ne zaman kırılır bileklerimizdeki zincirler...

Ne zaman kırılır yüreklerdeki kelepçeler...

Zulmün adı başörtüsü ve direnen kardelenler...

Macide Göç ablamız ve Özlem Özyurt kardeşimize bol rahmetler ve cennetin en güzel mekanlarını diliyorum.

Cemil Özyurt (ABD)

Canım ablam. Seni hayatın baharında kaybettiğimiz için elbette üzgünüm ama Allah katındaki yerini düşündükçe üzüntümü dizginlemeyi biliyorum. Oysa ölüm ne kadar uzak geliyor insana, gülen gözlerini gördükçe.

Biz dört erkek kardeştik. Hiç kız kardeşimiz olmamıştı. Geri kalan üçümüz kız kardeş duygusunu seninle tattık. Bir gün olsun kalbimi kırdığını, suratını astığını, başından savdığını görmedim, üniversite yıllarımın çoğu günü sizde geçmesine rağmen.

Allah şahidimdir cömerttin. Hatta Amerika'ya gelirken yol harçlığı yapmam için arabanı satmayı teklif edecek kadar. Dünya malı hiç gözünde olmadı. Zaten olsaydı seni meydanlarda, mitinglerde, gösterilerde en ön safhada değil, sabah kahvaltısını Paris'te öğle yemeğini Londra'da yerken görürdük.

Canım ablam, nur içinde yat. Mekanın cennet olsun.

Kazım Kolcuoğlu (İstanbul Barosu Bşk.)

Değerli meslektaşımız Avukat Macide Göç'ün vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Acınızı paylaşır, tüm aileye taziyetlerimi sunarım.

Gül

Can ablam Özlem ve yiğit ablam Macide... Arkanızdan mutlu bir ölümü yaşadığınıza tanıklık etsek bile, bıraktığınız boşluğu nasıl dolduracağımız en büyük sorunumuz. Sizler bize yaşadığımız zorluklara erdemli bir şekilde nasıl karşı koyacağımızı yaşantınızla gösteriyordunuz. Herkesin yılgınlığa kapıldığı günlerde sizlerin ateşleyici öncülüğünüz kalbimizi yüreklendirirdi. İmkanlarınızı refah bir yaşam mutluluğuna ermek için harcamadığınıza şahidiz. Bıraktığınız miras sürdürülmesi gereken bir mücadele hattıdır. Sizin için Rabbimizden dilediğimiz rahmet kadar, bizler için de boşluğunuzu doldurabilecek dirayetli, basiretli ve hikmetli bir yol niyaz ediyoruz.

Aydın Koral (İsviçre)

Hepinizin ve hepimizin başı sağ olsun, Allah sabırlar versin. Biz biliyor ve inanıyoruz ki o kardeşlerimiz şahid olarak yaşamaya çalıştılar ve şahid ve de şehid olarak Rabbimizin huzuruna vardılar. Onlar güzel Müslümandılar ve Rabbimîz de onlara güzellikle muamele eder ve güzel bir karşılık verir inşallah...

Şeyho Duman & Erdal Ardıç (İLKAV)

Özgürlük, adalet ve tevhid mücadelesinin adanmış şahitleri Macide Türkmen ve Özlem Özyurt kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Özgür-Der camiasına ve tüm Müslümanlara başsağlığı ve sabır dileriz.

Ayşegül Dal

Şahidlerimizin / şehidlerimizin dostları! Allah dilinize, bileğinize ve zihninize güç versin. Ölümü de yaşamı da güzelleştiren Kur'an ahlakıyla bezenmiş ahlakınızdır. Rabbimiz bizleri, bu ahlakı egemen kılacağımız toplumsal bir dönüşümün taşıyıcıları kılsın. Gidenlere rahmetini, kalanlara da hikmetini bağışlasın. Amin.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR