1. YAZARLAR

  2. Hasan Mezarcı

  3. MGK Genel Sekreterliğine Verilen Yetkiler

MGK Genel Sekreterliğine Verilen Yetkiler

Nisan 1993A+A-

Keşke Başbakan MGK Genel Sekreterliğine yetki vermiş olsaydı, bunun izah edilebilir bir tarafı olurdu. Tam aksine Başbakanın ve hükümetin görev ve yetkilerini MGK (darbe anayasası ile) belirlemiş.

MGK Genel Sekreterliği'nin konumu meclis ve hükümet üstüdür. Genel Sekreteri Başbakan değil, Genel Kurmay Başkanı tayin ediyor. Genel Sekreter, Genel Kurmay Başkanı'na bağlı bir subaydır. Başbakan'ın MGK Genel Sekreteri'ne görev veya yetki vermek ne haddine?

1923 darbesinden beri anayasaları darbeci generaller yapmıyor mu? Devleti, meclisi, hükümeti, tüm devlet kurumlarını, bunların görev ve yetkilerini silahlı devrimci ve darbeci generaller belirlemiyor mu? Meclis ve hükümet, görünmeyen devletin kamuflajıdır. Perdenin arkasındaki Genel Kurmay oligarşisinin elindeki imtiyaz, yetki, sömürü ve zulmü meclis ve hükümetle meşru gösterip, milleti kandırıyorlar.

Türkiye'de 1923'den sonra hep generaller cuntası ve düzeni hakim olmuştur. General M. Kemal, General İsmet, General Bayar, General Gürsel, General Evren... Bu bir cumhuriyet yönetimi değil, generaller cuntası rejimidir. Hala bugün devleti ele geçiren cuntalar ve onların partiler, devlet kurumları ve basın-yayında ki uzantıları hakimdir. Kemalist-Laik asker cumhuriyetinin Stalin, Hitler, Mussolini devlet ve rejimlerinden ne farkı var? Basın dut yemiş bülbül gibi. Mezarcı'ya saldırıp söverken arslan kesiliyor. Ancak Kontrgerilla önergesi meclise gelince gıkı çıkmadı. Bu önerge mecliste 110 oy aldı. MGK'na rağmen, Demirel, İnönü ve Mesut Yılmaz'ın emirlerine rağmen 110 oy, Ve sadece 8 oy farkla reddedildi. Red 118. Neden meclis görüşmelerini ve oylama neticesini gizlediler? Neden Kontrgerilla'yi meclisin araştırmasından korkuyorlar? Yoksa, daha iyi ya! Aklanırlar işte! Türkiye'de MGK, DGM, Anayasa Mahkemesi kaldırılmadıkça, Özel Harp Dairesi sorgulanıp, suçlular cezalandırılmadıkça, MİT yeniden yapılanmadıkça, meclis üstü kurumlar meclis altına indirilmedikçe, Çankaya kaldırılıp Başkanlık sistemine geçirmedikçe, meclisler ve hükümetler göstermelik kalmağa mahkumdur.

Hakimiyet milletin değil, MGK'nındır. Bu cumhuriyet, MGK cumhuriyetidir. Demirel de aynı mekanizmanın katalizörüdür.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR