1. YAZARLAR

  2. Esra Saraç

  3. Kur'an Çalışmalarıyla Güncel Olaylar Arasındaki Dengeye Dikkat Edilmeli

Kur'an Çalışmalarıyla Güncel Olaylar Arasındaki Dengeye Dikkat Edilmeli

Aralık 2003A+A-

Rahman'ın selamı üzerinize olsun.

Baskı ve zulüm ortamının farklı yönlerden yaygınlaştırılmaya çalışıldığı bir zaman diliminde susanların, mahalle değiştirenlerin aksine kararlı adımlarla çizgisinde sebat eden Haksöz dergisini birkaç yıldır takip ediyorum. Derginin güncel olaylarla Kur'an çalışmaları arasında hassas bir denge kurduğunu ve bu iki temel konuyu birbiriyle irtibatlandırdığını da görüyor ve bu sebeple de derginin özgünlüğü yakaladığını düşünüyorum. Ancak bu hassas dengenin -elde olmayan kimi sebeplerle olsa gerek- bazen bozulabildiğine şahit oluyorum. Derginin bazı sayıları gelişen konjonktürün de dayatmasıyla salt güncel gelişmelerin haber bülteni haline dönüşebiliyor. Derginin yayın kurulundan ricam güncel etkinlik ve gelişmelere de asıl anlamını katan Kur'ani perspektifi okuyucusuna sunan çalışmaların düzenli biçimde okuyucuyla paylaşılması olacaktır.

Haksöz dergisinde arkadaşlarımızla en çok takip ettiğimiz bölümlerden biri de hayatla bilinci, bilinçle duyguyu buluşturan edebiyat sayfaları. Özellikle Nehir Hanımın hikayeleri bizi bize anlatan çok yoğunluklu ve etkili çalışmalar. Kendisinin yeni çalışmalarını bekliyoruz. Ali Değirmenci'nin yazılarını da özler olduk. Dergide, yeni çıkan ve İslami kimliğin geliştirilmesinde okuyucuya bakış açısı kazandıracak kitapların düzenli olarak kısa kısa tanıtıldığı bir bölümün açılmasını tavsiye ediyoruz.

Derginin arşivini internet ortamına taşıması ve www.haksoz.net sitesinin internette aranılan bir haber portalı işlevini kazanması, böylece, sağlıklı haber kaynakları yok denecek kadar az olan müslümanların emin bir haber akışına sahip olmaları sevindirici. Zemin eksikliklerinden dolayı istişare ve fikir alışverişinin asgari düzeyde olduğu bir dönemde, yeni bir diyalog zemini olarak web sitesinin bu eksikliğin giderilmesine katkıda bulunduğunu görmek gerçekten bizleri umutlandırıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum; Rabbimin yardımının sizlerle olmasını temenni ediyorum.

İzmit

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR