1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. İşkenceci Baas Rejimi Protesto Edildi

İşkenceci Baas Rejimi Protesto Edildi

Şubat 2014A+A-

Suriye’de 11 bin insanın yoğun işkencelerden geçirilerek katledildiğine dair kamuoyuna yansıyan fotoğraflar sonrası Türkiye’nin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.

21 Ocak Salı günü İstanbul’da Özgür-Der’in çağrısıyla Fatih Camiinden Saraçhane’ye bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte işkenceci Baas rejiminin yanı sıra Cenevre Konferansı ve Suriye’ye yardım götüren TIR’lara yönelik operasyonlar da protesto edildi.

22 Ocak’ta Diyarbakır’da yine Özgür-Der’in çağrısıyla yapılan eylemde işkencelerin insanlık suçu ve malumun ilamı olduğu vurgulandı. Aynı gün Adana’da Ümmet ve Kardeşlik Platformu, Batman’da Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Bursa’da Özgür-Der tarafından Esed vahşeti lanetlendi.

Protesto 24 Ocak’ta Siverek’te Suriye İle Yardımlaşma Platformu, Akhisar’da Özgür-Der, Bartın’da Özgür-Der, Tatvan’da çeşitli STK’lar, Kdz. Ereğli’de ÜMİD Platformu, Amasya’da çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan eylemler ile devam etti.

25 Ocak’ta Diyarbakır’da 72 kuruluş, Zonguldak’ta Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu ve 26 Aralık’ta da Ankara’da Özgür-Der, Baas vahşetini telin eden gösteriler düzenledi.

Gösterilerde tüm vahşiliğine, insanın kanını donduran korkunçluğuna rağmen ortaya çıkan görüntülerin yeni bir duruma işaret etmediğinin altı çizildi! Suriye halkının tam 3 yıldır maruz kaldığı bu zulümleri haykırdığı ancak tüm dünyanın bu vahşet karşısında üç maymunu oynadığı vurgulandı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR