1. YAZARLAR

  2. Demet Tezcan

  3. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Ağustos 2003A+A-

"Biz Kur'an'ı hayatımızda bir rehber olarak gören, ifsad olmuş insan topluluklarını bu çağrıya davet eden mü'minler olarak..."

Haksöz Dergisi'nin Haziran sayısındaki yazısını bu cümlelerle tamamlıyor Özlem Özyurt. Bu satırlar sizlere ulaştığında sevenlerince öz yurduna dava arkadaşı Av. Macide Göç ile birlikte uğurlanmış olacaklar.

Tıpkı hayattayken oldukları gibi, son yolculuklarına da birlikte çıkmışlar... Bir savaşa hayır mitingine, bir başörtüsüne özgürlük eylemine gider gibi... Öylece bir ve omuz omuza Hakk'a yürümüşler... Öylece ebedi alemlerine göçmüşler...

Macide Hanım'ı ilk kez bir eylemde tanımıştım, daha sonra bir başka eylemde, bir başka mitingde hep gayrette hep hareket halinde...

Kimi hayatlar bir ivedilik içinde geçer hiç durmaksızın, yorulmaksızın koşturmaca ile... Vaktin bilincinde hayatlardır onlar; hayat dediğin bir varmış bir yokmuş diyecek kadar kısadır ve çok şeyler sığdırmak, çok şahitler bırakmak, çok şeyler katıp önüne gitmek gerekmektedir.

Bu bilinçle hareket edenlerden ikisi, hayata bakışımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekliliğine dair hatırlatmalarda bulunarak gittiler.

Vakit Gazetesi – 10 Temmuz 2003

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR