1. YAZARLAR

  2. Ö. Salih Kutay

  3. Hizbullahlar Olabilmek

Hizbullahlar Olabilmek

Ekim 1993A+A-

Bismillahirrahmanirrahim

Geçenlerde abone olduğum Haftaya BAKIŞ dergisinin 21. sayısında derginizden alıntılanan "Müslümanların Tavrı Bu mu Olmalı?" ve "Amerikan Hizbullah'ı İddiasıyla Milli Gazete Kime Hizmet Ediyor?" başlıklı makalelerinizi okumuş bulunuyorum.

Makaleleri okuduktan sonra, sanki birisi damarlarıma şuur, iman ve güç zerketti. Alemlerin Rabbi olan ALLAH (cc)'ın Kitab'ında belirttiği "Mü'minler ancak, ALLAH anıldığı zaman yürekleri titreyen, kendilerine ALLAH'ın ayetleri okunduğunda imanları artan ve yalnız Rabblerine dayanıp güvenen kimselerdir" (Enfal-2) ayeti zihnimde belirdi. İNŞAALLAH ayeti kerimede tanımlanan mü'min sıfatına Rabbimiz cümlemizi eriştirir.

Bütün bunlardan sonra, İSLAM'ın hiçbir beşeri sistemle ve ideolojiyle karıştırılmaması gerektiğine, hiçbir beşeri sistem, ideoloji ve tağuti düzenden beklenti İçinde olunmaması gerektiğine bir kez daha inandım.

Ayrıca kendilerine "MÜSLÜMAN" gibi taşıması çok şerefli ve zor olan bir ismi benimseyen insanların, hizbullahtan ne anladıklarını bilmiyorum ama ALLAH bizlerin canını hizbullahlar (Allah taraftarları) olarak alsın. Amin...

HAK SÖZÜNÜZÜN kulakları çınlatırcasına devam etmesini diliyorum.

ALLAH'a emanet olun.

MANCHESTAR

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR