1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğrencileri dar ağacında sallandıralım!
Öğrencileri dar ağacında sallandıralım!

Öğrencileri dar ağacında sallandıralım!

Kabataş Erkek Lisesi Disiplin Kurulu Mustafa Kemal posterini bıçaklayan öğrencilere "5 günlük okuldan uzaklaştırma" cezası verdi. Kemalist odaklar ise bu cezayı az bularak Milli Eğitim Bakanlığı ile yargıya daha sert cezalar için çağrıda bulundu.

13 Ocak 2022 Perşembe 13:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Kabataş erkek lisesinde Mustafa Kemal'in fotoğrafına yapılan saldırı sonrası, okul yönetimi tarafından verilen 5 günlük uzaklaştırma cezası, kafatasçı gruplar tarafından az görüldü. Daha lise öğrencisi olan çocuklar için fütursuzca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Her fırsatta eğitimin öneminden, gençlerin kuşatılmasından bahseden bu grupların, konu Mustafa Kemal ile ilgili bir olaya geldiğinde, 'celladın kılıcı sallaması' gibi 5816 sayılı eşi benzeri olmayan kanunu gençlerin boynuna sallamakta beis görmediği görülüyor.

Okul idaresinin vermiş olduğu muhtemeldir ki 'hakarete' dayandırılan uzaklaştırma cezai yaptırımı yeterli olmalıyken, gençlerin hayatlarını karartmaya dönük bu çağrılara Milli Eğitim Bakanlığı'nın boyun eğmemesi gerekiyor. 

Odatv, Yeniçağ ve Tele1 gibi Kemalist odaklar kana susamışcasına 5816 sayılı Mustafa Kemal'i koruma kanunu hatırlatarak lise öğrencileri için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Cezai yaptırımları arttırma uğraşında olan statükocu vesayet odakları, 5816 sayılı kanunu bu ve benzeri basit olaylarda dahi insanların hayatlarını karartmak amacıyla kullanmaya çalışıyor. 

Dünyada eşi benzeri olmayan 5816 sayılı bu hukuka aykırı, tek adamı koruyan kanunun kaldırılması için hukuki çalışmaların bir an önce başlatılması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum