1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğrenciler, CHP'ye 'Öğrenciye ulaşım ücretsiz olacak' vaadini hatırlattı
Öğrenciler, CHP'ye 'Öğrenciye ulaşım ücretsiz olacak' vaadini hatırlattı

Öğrenciler, CHP'ye 'Öğrenciye ulaşım ücretsiz olacak' vaadini hatırlattı

İstanbul'da üniversite öğrencileri toplu ulaşıma İBB tarafından yapılan yüzde 40'lık zammı protesto etti. Öğrenciler boş akbillerini turnikede kullanarak zamma tepki gösterdi.

06 Nisan 2022 Çarşamba 22:24A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'İETT'yi batırmaya çalışıyorlar' söylemlerinin ardından UKOME'de ortaklaşa alınan karar sonrası İstanbul'da toplu taşımaya %40 zam yaptı.

Yeni zamla birlikte tek geçişlik İstanbulkart ücreti 7,67 TL olurken, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92'den 5,48 liraya yükseldi.

 Öğrenciler de bu duruma tepki göstererek boş akbillerini turnikelere okutarak İBB'yi protesto etti. 

Sosyal medyayı yoğun kullanan gençlerin gösterdikleri tepkilerde en dikkat çeken kısım CHP'nin seçim öncesi verdiği sözlerin hatırlatılması oldu.

 

Öğrencilerin İBB'yi boş akbil sesleri ile protesto ettiği anlar,

 

Cumhuriyet Halk Partisi yapılacak yerel seçimler öncesi Ekrem İmamoğlu önderliğinde 'öğrenciye ulaşımı ücretsiz' sunacağını vaat etmişti. Ancak bu vaat hiçbir zaman gerçekleştirilmedi.

Seçimleri CHP'li Ekrem İmamoğlu kazanırken, aradan geçen 3 yıl boyunca sosyal medyada CHP'nin seçim vaatlerine dönük eleştiriler yapıldı ancak sol seküler kesimlerin desteğini alan Ekrem İmamoğlu ve CHP hakkında sol seküler basın araçlarında bu konuda herhangi bir haber yapılmadığı gibi İBB'nin aldığı kararlar iktidar karşısında çizmiş olduğu imaj nedeniyle destek gördü.

Bugün ise İBB'nin %40'lık zam kararı tepki çekmeye ve birçok kesimden eleştiri almaya başladı. Seçim öncesi tüm zorlu koşullara rağmen gerçekleştirileceği vaat edilen sözler yerine getirilmediği için CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eleştiri oklarının hedefine oturtuldu. 

Sosyal medya kullanıcılarından kimileri, öğrencilerin İBB ve CHP'yi protesto etmesini eleştirerek, iktidarın asıl sorumlu olduğunu sadece onun eleştirilmesi gerektiği yönünde yorumlar yapınca İBB'yi protesto eden öğrenciler daha da kızarak "sorunun sadece partiyle ilgili olmadığını zamları yapanların kim olduğunun önemi olmadığını" belirtti.  

 

CHP'nin seçim öncesi bedava ulaşım vaatli reklamı,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum