1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Oğan’ın abartılı ve komik söylemler üzerinden makam elde etme çabası!
Oğan’ın abartılı ve komik söylemler üzerinden makam elde etme çabası!

Oğan’ın abartılı ve komik söylemler üzerinden makam elde etme çabası!

Sinan Oğan’ın “seçim kazandırdığı” iddiası içi boş bir zeminden güç alıyor!

29 Mayıs 2023 Pazartesi 19:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İkinci tur seçimleri noktalandı. Bu seçime moralli bir şekilde giren Cumhur İttifakı seçim sonuçlarından anlaşılacağı üzere kendi seçmenini sandığa götürmeyi başarabilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 700.855 miktarında oyunu artırarak 27.834.692 kişiden destek gördü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun artışı ise 909.620 oy civarında. Bu iki rakamın toplamı da Oğan’ın ilk turda aldığı oya erişmiyor. Katılımın düştüğü de hesaba katıldığında Oğan oylarının tam olarak nereye eğilim gösterdiğini saptamak mümkün değil.

Örneğin, İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan’a verilen oylar  2. tur seçimlerinde 30 bin artmış. Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin 1. turda toplam aldıkları oy 483 bin. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. turda 193 bin oy fazla almış.

Antalya’da ise Erdoğan 2. turda oylarını 21 bin artırırken, Kılıçdaroğlu ise 36 bin artırmış. Antalya’da 1. tur seçimlerinde Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin aldıkları oy 117 bin.

Sinan Oğan'ın memleketi Iğdır’da 1. turda 12 bin oy olurken. Recep Tayyip Erdoğan Iğdır’da oylarını 5 bin artırırken, Kılıçdaroğlu’nun oylarında 1 bin eksilme olmuş durumda.

Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’nin 1.5 milyona yakın oyu olduğu ve Kılıçdaroğlu’nu desteklediği hesaba katıldığında ise Oğan’ın oy potansiyeli iyice belirsizleşiyor. Partisi dahi olmayan bir siyasetçinin oylarını yönlendirme noktasında ne kadar başarılı olabileceği sorusu ise Sinan Oğan’ın tesirini iyice şüpheli hale getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turdaki güçlü konumu küskün seçmenini dahi etrafında toplayabilecek bir üstünlük var ederek ona en büyük avantajı sağlayan husustur. Bunun yanında Kürt seçmenin yoğun olduğu bölgelerde Erdoğan’a eğilimin artmış olması da bir başka değişen parametredir. Tüm bunlar düşünüldüğünde ise Türk ırkçıları tarafından “seçim kazandıran adam” konumuna yerleştirilmeye çalışılan Oğan’ın söylemlerinin “balon” olduğu daha rahat anlaşılacaktır.

efefefefefe.jpg

Burada abartılı söylemler üzerinden konum elde etme çabası ile karşı karşıya olduğumuzu görmemiz gerekiyor. Sinan Oğan’ın partisi dahi yokken “balkon konuşmasına” davet edilmesi dahi yeteri kadar üzücüdür

Vaziyet böyleyken kimi mecralarda bakanlık iddialarının dile getirilmesi oldukça ürkütücüdür. Sinan Oğan siyaseten kaybetmemek adına kaybetmesi muhtemel adayı değil kazanacak olanı tercih eden oportünist, pragmatist ırkçı bir politikacıdan başka bir şey değildir. Eline kuvvet geçse Erdoğan’ı da AK Parti’yi de bir kaşık suda boğacak bir isme güvenmek çok büyük bir hata olacaktır!

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

13 Yorum