1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ODTÜ'deki Vandallık Erciyes Üniversitesi'nde Protesto Edildi
ODTÜ'deki Vandallık Erciyes Üniversitesi'nde Protesto Edildi

ODTÜ'deki Vandallık Erciyes Üniversitesi'nde Protesto Edildi

ODTÜ'deki Müslüman öğrencilere karşı gerçekleştirilen İslama ve Müslümanlara hakaret içerikli saldırıyı protesto etmek için Kayseri Erciyes Üniversitesi'ndeki Müslüman gençler bir araya geldi.

27 Mart 2015 Cuma 17:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Cuma namazı çıkışı üniversite camisinin önünde toplanan gençler  sol- marksist çetelerin yaptıkları saldırı ve tehditlere dikkat çekip bunun bir ilk olmadığını, islami mücadelenin üniversitelerde eskiden olduğu gibi bugün de devam edeceğine dikkat çektiler. Açılış konuşması yapan Ethem Öztaş; birkaç ağaç için ayaklanmayı iyi becerenlerin konu müslümanlar olunca nasıl zalimleştiklerine dikkat çekti. Basın açıklamasını topluluk adına İsmail Hamza Şat okudu.

erciyes-20150327-01.jpg

erciyes-20150327-02.jpg

erciyes-20150327-03.jpg

erciyes-20150327-04.jpg

erciyes-20150327-05.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

ODTÜ'de SOL-MARKSİST ÇETELERE KARŞI MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Bilindiği üzere olaylar; 23 Mart günü sabah üniversiteli kız öğrencilerin Çad’da su kuyusu açılmasına yardım amaçlı İHH standını açmaları üzerine, stantta duran öğrencilerin, ODTÜ’de konuşlanan adeta kendilerini ODTÜ’nün hakimi gibi gören sol-marksist çeteler tarafından fiziki ve sözlü tacize uğramaları ve gördükleri şiddet neticesinde standı kaldırmak zorunda kalmaları ile başlamış. Yine aynı günün akşamı ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından ODTÜ yerleşkesindeki camide düzenlenen Muhammed Emin Yıldırım’ın konuk olduğu ‘Asr-ı Saadetten Günümüze Gençlik’ konulu program, kendini ODTÜ’nün kadim sahibi olarak gören; yaşadığı toprakların ruhundan bihaber olan bu zihniyet tarafından, provoke edilmek istenmiştir. Önce programın yapıldığı camiye saldırılmış, akabinde Müslüman gençlere saldırılmak istenmiştir.

Burada Müslüman gençlerin duyarlı – sağduyulu yaklaşımı bir çatışmanın yaşanmasını engellemiştir. Programın bitimi sonrasında hazımsız davranan bu provokatörler, programa katılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir. Dün de programa katılan öğretim görevlisini tartaklamış ve hastanelik etmişlerdir. Yaptıkları bu davranışlarla dillerinden düşürmedikleri özgürlük ve insan hakları kavramlarının sadece kendileri için geçerli olan mefhumlar olduklarını kanıtlamışlardır.

ODTÜ içerisinde bu yaşananlar ilk değildir. Daha öncede benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır. Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam’a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ’de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlere yönelik provakatif saldırılarda bulunmaktadırlar.

İslami mücadeleye karşı cephe alan kesimler şunu bilmelidirler ki; İslam mücadele  tehdit ve baskı ile bitecek bir mücadele değil aksine Kuranın rehberliğinde Resülullah'ın önderliğinde kıyamete kadar devam edecektir. ODTÜ de yapılan bu hain saldırıyı ''Müslümanlar bir vücudun azalarıdır düsturu ile telin ediyor zulmün karşısında ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Müslüman gençler tüm üniversite ve diğer alanlarda faaliyette bulundukları gibi ODTÜ’de de faaliyetlere ve İslam’ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun.

Rabbimizin '' Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarında habersiz sanma! Ancak Allah onları cezalandırmayı korkudan gözlerin dışarı çıkacağı bir güne erteliyor'' ayetini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yapılan bu saldırıyı mahşer günün rabbine şikayet ediyor , Müslümanın zulme karşı boyun eğmeyeceğini buradan bütün zalimlere  haykırıyoruz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum