1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Oda TV “Atatürk’e müteşekkir değilim” dediği için Yavuz Bahadıroğlu’nu hedef aldı!
Oda TV “Atatürk’e müteşekkir değilim” dediği için Yavuz Bahadıroğlu’nu hedef aldı!

Oda TV “Atatürk’e müteşekkir değilim” dediği için Yavuz Bahadıroğlu’nu hedef aldı!

Geçtiğimiz dün rahmetli olan Yavuz Bahadıroğlu, sol-Kemalistler tarafından hedef gösteriliyor!

22 Ocak 2021 Cuma 18:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Edebiyatçı yazar Yavuz Bahadıroğlu, Yeni Asya camiasına yakınlığıyla bilinen bir isimdi. Hayatı boyunca muhafazakar mukeddesatçı çizgiyi temsil edecek işler yapan Bahadıroğlu geçtiğimiz gün rahmetli oldu.

Bahadıroğlu’nun kendisini konumlandırdığı politik zemine eleştiriler dile getirilebilir. Ancak rahmet-i Rahman’a kavuşmuş bir Müslüman hakkında bunları konuşmayı doğru bulmuyoruz. Yavuz Bahadıroğlu’nu önemli kılan hususların başında ise Kemalizm’e karşı tavizsiz tutumu geliyordu.

Eserlerinin muhtevasından dolayı tarih ile yakından ilgilenen Bahadıroğlu, Kemalist rejimin Müslümanlar üzerindeki tahakkümüne karşı hayatı boyunca kendi üslubunca mücadele etti. Bu sebeple kendisini hayırla yad ediyoruz.

Yavuz Bahadıroğlu: "Yol, Peygamber Efendimizin yoludur!"

Oda TV vb. Kemalist yayın organları ise içi boş iddialarla Bahadıroğlu’nu hedef aldı. “Mustafa Kemal'in Meclise girerken imamı eliyle iterek terbiyesizlik yaptığını” iddia ettiği için, “Mustafa Kemal'e müteşekkir değilim” dediği için Oda TV’nin acar muhabirleri tarafından tahkir edilmeye çalışan Yavuz Bahadıroğlu’nun bu ifadelerinde düşmanca ne olduğunu bile çözemedik. Sadece bir konu hakkında tespit yapılıyor. Asıl bomba ise bundan sonra geliyor.

Bahadıroğlu'nun, Yeni Akit’te “Atatürk olmasaydı, biz olmaz mıydık” yazısındaki şu satırları Oda TV’yi çok rahatsız etmiş:

“Bir milletin varlığını tek kişiye endekslemek, sağlıklı bir aklın ürünü olabilir mi?.. Olsa olsa, saçma sapanlığın sınırsız hezeyanı olabilir! Aynı zamanda da yağcılığın en damıtılmış şeklidir! Hiçbir millet, bir önderini övmek için, kendisini böyle yerle bir etmez!”

Rahmetli Yavuz Bahadıroğlu’nun bu sözlerine katılmamak elde değil. Bu söylediklerinin kendisine ahiret azığı olacağından da zerre şüphemiz yok! Oda Tv'nin haberi altında onaylanan yorumlardaki hakaretler de Oda Tv zihniyetinin ne kadar iğrenç olduğunu kanıtlayacak cinsten. Gerçekten de bir toplumun varlığını tek bir insana şartlamak sağlıklı değil hastalıklı akılların üreteceği bir fikirdir! Oda TV acaba bu sözlerden neden rahatsız oluyor?

HABERE YORUM KAT

12 Yorum