1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Nureddin Zengi’den Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs Davamız”
“Nureddin Zengi’den Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs Davamız”

“Nureddin Zengi’den Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs Davamız”

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu, Şair-Yazar Ali Emre’yi Malatya İnönü Üniversitesi’nde ağırladı.

22 Şubat 2019 Cuma 12:15A+A-

Geçen dönem kurulan ve açılışını Grup Yürüyüş konseri ile gerçekleştiren Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu, ikinci dönemin başlamasıyla birlikte Şair-Yazar Ali Emre’yi konuk edip “Nureddin Zengi’den Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs Davamız”  konulu konferans tertip etti.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Zahit Aksu Konferans Salonunda, sunuculuğunu Cihat Dayan’ın yaptığı program, topluluk üyelerinin hazırladığı sinevizyonla başladı. Sinevizyonun ardından sözü alan Ali Emre konuşmasında şunları kaydetti:

“Ümmeti coğrafyamızın her ne kadar durumu olumsuz görünse de, şuan Müslümanlardan başka emperyalistlere karşı çıkan, direnen, mücadele eden var mı? Tarih sahnesinde, Arakan ’da Sudan’da Somali’de, Doğu Türkistan’da, Süleymaniye’de, Suriye’de iyi kötü bir şekilde biz varız Müslümanlar var! Ama hareket edemiyoruz. Neden? Sufle veren yok çünkü.

“Sufle, Tarihtir”

Meydana çıkmışım sahne benim ama ne diyeceğimi bilemiyorum! Şairin dediği gibi “gözlerim kan çanağı, dilim tutuk” Bunun için okuyacağız, çalışacağız tarih bilincine sahip olacağız. Edebiyatla, kültürle, sanatla uğraşacağız. Bazen bir şiir Esma Biltaci’den daha değerli olur, bazen bir öykü tankın altında ezilen kadından daha değerli olur. Bir Çağrı filmi çekildi, elli yıldır onu izliyoruz. Birçok devletten daha bereketli daha değerli niye, çünkü o film sayesinde yüzlerce insan Müslüman oldu. O zaman Kudüs’te, Mısır’da, Halep’te, Arakan’da, biz düşündüğümüz okuduğumuz dua ettiğimiz zaman Allah da bizleri bir araya getirecektir ve ümmet birliği dediğimiz hayalimizi gerçekleştirmiş olur” sözleriyle konuşmasını sonlandıran Emre, dinleyiciler üzerinde son derece faydalı ve verimli bir program olmasını sağladı.

Program, Ali Emre'ye teşekkür armağanıyla  son buldu.

photo-2019-02-21-21-36-48.jpg

photo-2019-02-21-21-36-42.jpg

photo-2019-02-21-21-36-24.jpg

photo-2019-02-21-21-36-53.jpg

photo-2019-02-21-21-36-28.jpg

Haber: Enes Karakuş

Fotoğraf: Mehmet Kılıçaslan

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum