1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Numan Kurtulmuş Konuştu, Yerli Şebbihalar Sevinçten Havaya Uçtu
Numan Kurtulmuş Konuştu, Yerli Şebbihalar Sevinçten Havaya Uçtu

Numan Kurtulmuş Konuştu, Yerli Şebbihalar Sevinçten Havaya Uçtu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sarf ettiği “Türkiye’nin bugün başına gelen birçok şeyin Suriye’deki durum ve Suriye politikasının bir sonucu” ifadesi şebbihaları sevinçten havaya uçurmuş durumda.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 05:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’" şeklindeki ifadesi ile Türkiye'nin Suriye politikasına atıfta bulundu. 17 Ağustos’ta bir grup gazeteci, öğretim üyesi ve düşünce kuruluşu temsilcisiyle 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası görünüm üzerine sorular sorulduğu toplantı sırasında bu ifadeleri sarfeden Kurtulmuş akıllarda birçok soru işareti bıraktı.

“Başkaları da öyle, ama biz de geçerli bir politika ortaya koyamadık” diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır. Böyle bir süreç yaşanmaktadır. Burada Rusya ile ilişkiler önemli.”Rusya ve İran’ın Beşar Esad’a verdiği desteğin nasıl aşılacağı sorusuna gelince, Kurtulmuş Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul görüşmesiyle yanıt verdi: “Dolmabahçe görüşmesi ardından sorulunca ‘Esad’ın avukatı değilim’ demişti. Bence Rusya belli bir kişiye siyasetini bağlamayacaktır. Vekâlet savaşlarının sonu geldi. İnşallah bir çözüm buluruz.”

Ben size demiştim Suriye bir tuzaktı”, “Hükümet Esed’e Zeytin Dalı Uzattı”, "İsrail, Rusya sıra Esed'de" veya “Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan’ın Suriye Politikasına Üst Düzey Eleştiri” gibi birçok ifade Numan Kurtulmuş'un bu sözleri arkasından mal bulmuş mağribi edasındaki yerli şebbihalar tarafından kullanılmaya başlandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye’nin Suriye politikasında neleri yanlış yaptığını ve ortaya neden bir politika konulmadığını açıklaması gerektiğinin altını çiziyor aksi takdirde İran muhiplerinin ve yerli şebbihaların bu sözler üzerine epey raks edeceğini hatırlatıyoruz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum