1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Notre-Dame Yangını: ‘Hıristiyanlığın Çöküşünün Simgesi’
Notre-Dame Yangını: ‘Hıristiyanlığın Çöküşünün Simgesi’

Notre-Dame Yangını: ‘Hıristiyanlığın Çöküşünün Simgesi’

Notre-Dame yangını sonrası Avrupa basınında ilginç değerlendirmeler yapılıyor. Onlardan biri de Notre-Dame yangının Avrupa’nın Hıristiyan kimliğinin çöküşü olduğu yorumuydu.

17 Nisan 2019 Çarşamba 17:20A+A-

Haber: Euro-Topics

Notre-Dame yangını, “Hıristiyanlığın Avrupa'nın kalbinden çekildiğinde neler yitireceğimizi gözler önüne serdi” diyor Bild gazetesi ve ekliyor:

“Avrupa'nın Hıristiyan kimliği, kültürümüzün pusulası olma özelliğini yitirmek üzere. Diğer bir deyişle, Hıristiyanlık sönmeye yüz tuttu. Bizlerse çaresizlik içinde, kısmen hiç üzülmeden, hatta belki de bu zarara sevinerek izliyoruz.

Şu anda her şeyi, dini, aileyi, ahlakı, cinselliği, cinsiyetleri, kısacası her şeyi paramparça ediyoruz. Bir zamanlar değeri olan her şeyi fırlatıp atıyoruz. Geriye sadece nihilizm kalıyor.

Belki de artık şapkamızı önümüze koyup hazlarımızın tatminine, tüketime odaklanan şu benmerkezci ve 'ben-ben-ben' diyen kültürümüzü gözden geçirme zamanı gelmiştir. Belki de Notre-Dame yangınını kültürümüzün temel koordinatlarını hatırlamamız için bir uyarı olarak görmemiz gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum