1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nişantaşı’nda başörtülüye saldıran eşkıya tutuklandı!
Nişantaşı’nda başörtülüye saldıran eşkıya tutuklandı!

Nişantaşı’nda başörtülüye saldıran eşkıya tutuklandı!

Nişantaşı’nda parkta oturmakta olan başörtülüye saldıran Eray Çakın tutuklandı!

10 Haziran 2021 Perşembe 19:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı’ndaki bir parkta arkadaşıyla birlikte oturmaktayken Eray Çakın isimli bir magandanın önce sözlü ardından fiili saldırısına uğramıştı. "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere. Gaziosmanpaşa’ya gidin!" dedikten sonra Akkaya’ya yumruk atan Çakın gözaltına alınmış ardından ise serbest bırakılmıştı.

Ötekileştirici nefret söylemlerini dillendirdikten sonra bir de yumruk atarak fiili saldırıda bulunan saldırganın serbest bırakılması başörtülüler söz konusu olduğunda çok sık yaşanan çifte standardı akıllara getirmişti. Yaşanan bu meşum hadisenin peşini bırakmayan avukatlar, Eray Çakın isimli müptezelin tekrar tutuklanmasını sağladı.

Avukat Ömer Faruk Karagüzel'in sosyal medya hesabından konu ile alakalı yaptığı açıklama:

basliksiz-051.jpg

İslam düşmanı, ötekileştirici söylemlerin yaptırıma tabi tutulmaması Eray Çakın gibi utanmazları iyice cesaretlendiriyor. Sorumluluk sahibi avukatların çabalarıyla Çakın’ın tutuklanması hukuk ihlalinin ortadan kaldırılması için önemliyken devlet yetkililerinin özellikle başörtülü insanlara yönelik saldırılar hakkında daha net bir tutum göstermeleri gerekiyor!

Avukat Muhammed Kerim Karadağ'ın konu hakkındaki açıklamaları:

HABERE YORUM KAT

10 Yorum