1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hacı Nimet Kaya amcamızın cenaze namazı Fatih Camiinde kılındı
Hacı Nimet Kaya amcamızın cenaze namazı Fatih Camiinde kılındı

Hacı Nimet Kaya amcamızın cenaze namazı Fatih Camiinde kılındı

Hacı Nimet Kaya’nın naaşı Fatih Camiinden kaldırılarak memleketi Siirt-Tillo’ya gönderildi.

28 Temmuz 2022 Perşembe 16:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Trafik kazasında hayatını kaybeden Hacı Nimet Kaya amcamızın cenaze namazı Fatih Camiinde kılındı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen cenaze namazında söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nimet Kaya ile ilişkilerinin eskiye dayandığını ifade ederek “O günden bugüne hukukumuzu devam ettirdik.” dedi.

“Biz Allah için Nimet abiyi çok sevdik, Allah razı olsun o da bizleri sevdi.” diyen Erdoğan dua ve temenniler ile sözlerini bitirdi.

Kılınan cenaze namazının ardından cenaze cuma günü defnedilmek üzere memleketi Siirt-Tillo’ya gönderildi.

İstanbul’da üç gün sürecek taziye 31 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında Fatih’te bulunan Tillo Derneğinde yapılacaktır.


Nimet amcamızın vefatının ardından yapılan taziye duyurularından bazıları:

Yasin Aktay: İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun. Çok değerli Rıdvan abimizin sevgili babası, nerde ulaşabileceği bir iyilik, orada gördüğümüz muhterem Nimet (Kaya) amcamızı bir trafik kazasında kaybetmişiz. Allah’tan  rahmet ve mağfiret, bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Adem Özköse: Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya abimizin babası Hacı Nimet Kaya geçirdiği trafik kazası sonrası Rahmeti Rahman'a kavuşmuş. Cenaze namazı yarın öğlen Fatih Camii'nde kılınacaktır. Rabbim sevdikleriyle cennette buluştursun. Yakınlarına sabır versin.

Siyer Vakfı Kurucusu M. Emin Yıldırım: Gönlü Peygamber ve Sahâbe sevdası ile dolu Hacı Nimet Kaya amcamız vefat etmiş... Başta oğlu Rıdvan Kaya ağabeyimiz ve yeğeni Hasan Mert Kaya kardeşimiz olmak üzere bütün ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Rahmet olsun amcamıza... Mekânı cennet, makamı âlî olsun...

İhvander: Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın babasının vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma rahmet, başta kederli ailesi ve Özgür Der camiası olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Köklü Değişim Dergisi Medya Koordinatörü Mahmut Kar: Allah rahmet eylesin. Amcamızın ailesinine, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin inşaAllah..

Medeniyet Vakfı: Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya kardeşimizin muhterem babası Hacı Nimet Kaya Amcamızın trafik kazası sonucu vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Allah'tan Hacı Nimet amcamız için rahmet ve mağfiret, Kaya ailesine, akraba ve dostlarına sabr-ı cemil diliyoruz

İHH: ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın babası Hacı Nimet Kaya beyefendinin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz. Cenaze namazı 28 Temmuz Perşembe günü öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacaktır.

Basın İlan Kurumu Başkanı Cavit Erkılınç: Hiç şüphe yok ki O’ndan geldik, O’na döneceğiz. Değerli kardeşlerim Rıdvan ve Ömer Kaya’nın kıymetli babası, güzel insan Hacı Nimet Amcanın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Rabbim, Nimet Amcamıza rahmet eylesin, mekânı cennet olsun; geride kalanlara sabırlar versin.

AID Genel Sekreteri Başhekim Mustafa Yılmaz: Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın babası muttaki mütevazi ebu'l-hayr Nimet Kaya amcamız dün akşam geçirdiği trafik kazası neticesinde bugün çok sevdiği Rabbine iltica etmiştir, menzili mübarek olsun. Cenaze namazı yarın Fatih Câmiî'nde kılınacaktır.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça: Salih insan takva ve edep timsali mümin şahsiyet hacı nimet kaya ağabeyimizin ahirete intikali bizi alabildiğince müteessir kılmıştır Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun aileye yakınlarına çocuklarına ve bütün sevenlerine sabr-I Cemil diliyorum.

İttihadul-Ulema Üyesi Cemal Çınar: Özgür-Der Genel başkanı Rıdvan Kaya ağabeyin Kiymetli babaları nimet amcamız vefat etmiştir. Başta Rıdvan ve Ömer kardeşler olmak üzere tüm aile ve yakınlarına başsağlığı dilerim

Hüdapar Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin: Rabbim rahmetiyle kuşatsın.Mekanı cennet olsun.Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Hüdapar Kurucu Üyesi Sait Şahin: Rabbim rahmet etsin, mekanını cennet kılsın. Ailesine ve çocuklarına sabır versin.

Siirt Eski Milletvekili Osman Ören: İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun. İstanbul Tillolular derneği başkanı Mümtaz Şahsiyet,güzel İnsan Hacı Nimet Kaya amcamız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah-u Teala’dan kendisine rahmet ve mağfiret,başta Kaya ailesi olmak üzere bütün akraba ve dostlarına sabrı cemil diliyorum

Mazlumder Genel Başkanı Kaya Kartal: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…

AKMER: ÖZGÜRDER Başkanı Rıdvan Kaya abimizin babası Hacı Nimet Kaya amcamızın bu sabah vefat ettiğini öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Amcamızın cenazesi 28 Temmuz Perşembe günü öğle namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacaktır.

Fetih Vakfı Başkanı Yılmaz Bulat: Nimet amca yetimlerin mazlumların dedesi yaşamı ibadet ve iyilik olan amcamız hakka yürüdü Allah kendisine cenneti Firdevs’i nasib etsin kalanlarına da sabır İhsan eylesin.

Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Yunus Gülmek: Tillo dernek başkanı Hacı Nimet Kaya amcamız vefat etmiştir Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Ailesinin Tillo Camiası ve Siirtli hemşehrilerimizin başı sağolsun

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: Vefatını teessürle öğrendiğim İstanbul Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Gazeteci-Aktivist Yaşar Yavuz: Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ağabeyinin babası Hacı Nimet Kaya amcanın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Hacı Nimet Kaya amcamıza Allah'tan rahmet, başta Rıdvan Kaya ağabey olmak üzere tüm akrabalarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Yazar Süleyman Arslantaş: Allah Nimet ağabeyime rahmetiyle,merhametiyle muamele eylesin

Rabbim,ailesine,sevenlerine manevi ve fedekarane mirasına sahip çıkmayı nasip etsin.

Diyarbakır Eski Milletvekili Abdurrahman Kurt: İnna lillah ve inna ileyhi raciun..

Allah rahmet etsin

Umran Hareketi: Rıdvan Kaya'nın Babası Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet, Rıdvan ve Ömer Kaya'ya ve tüm sevenlerine sabır dileriz…

Yazar Ahmet Varol: Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet eylesin. Gerçekten çok değerli bir insandı. Herkes yaptığıyla anılır. Nimet amcamız da hep hayırla anılacaktır.

Kudbettin Gök: Nimet Amcaya Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah  kendisi gibi güzel insanlarla haşreylesin. Zor zamanlarda kendısını tanıdım. Fedakarlık ve Müslümanlara olan derin muhabbetine şahit oldum. Allah razı olunmuşlardan eylesin. Rıdvan abi ve değerli ailesine sabrı cemil diliyorum.

Hüsnü Yazgan: Hacı Nimet abimiz, mütevazi, Salih ve mü’min bir şahsiyet idi. Onu Bayrampaşa’da, Metris’te kardeşlerinin ziyaretçisi, DGM duruşma salonlarında destekçisi olarak,  hayırlı işlerin içinde ve arkasında gördüm. Yaşına rağmen genç müslümanlara değer veren, onlarla birlikte olmayı başaran, ama akranları içinde de kanat önderi olan biri idi. Güzel yaşadı, ani rabbine gitti. Rabbim rahmeti ile karşılasın, taksiratını af etsin. Başta Rıdvan ve Ömer kardeşlerim olmak üzere aileye ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Güzel yaşayıp, güzel gidebilmeyi başaranlara selam olsun.

whatsapp-image-2022-07-28-at-15-41-06.jpeg

2ea6217f-41b6-4113-b6ab-4666548b9930.jpg

77ed474c-36b6-46ff-9941-97d919bd4b02.jpg

0dc632b9-89e4-45a8-8503-94e7835830f4.jpg

HABERE YORUM KAT

20 Yorum