1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nihayet beklenen haber geldi!
Nihayet beklenen haber geldi!

Nihayet beklenen haber geldi!

Cumhuriyet gazetesi kendisinden beklenen haberi servis ederek takipçilerinin gönlünü ferahlattı!

08 Eylül 2021 Çarşamba 13:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Pandemi sebebiyle ağır aksak ilerleyen yüz yüze eğitim 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemiyle birlikte tekrar başladı. Hükümetten yapılan açıklamaya göre yüz yüze eğitim konusunda bu sene daha ısrarcı olunacak.

Eğitim olağan akışında devam etmesi demek sene başında medya organlarının alışıldık haberlerini tekrar servis etmeleri anlamına da geliyor. “Kırtasiye alışverişi başladı” “Okul üniformalarında fiyatlar bu sene ne olacak?” vb. haberlerden bahsediyoruz. Ancak eğer siz Cumhuriyet gazetesiyseniz “başka” bir takım haberler servis etmeniz gerekmektedir!

Cumhuriyet’ten beklenen yeni öğretim yılı haberi nihayet servis edildi! Artık rahat bir nefes alabilirsin Türkiye! Teşekkürler Cumhuriyet!

Bu sene şaşırtıcı olan tek şey üç günlük gecikmeyle bu haberin gelmesiydi. Cumhuriyet gazetesi faşist ideolojisinin gereği olarak MEB’in Kur’an ve siyer derslerini yani dini içerikli dersleri hedef almayı kendisine görev belirlemiş. Bunu da eskisi gibi doğrudan değil bir takım iddialar ve şaibeler üzerinden yapıyor!

Yeni eğitim öğretim yılını karşılama haberinde okullarda Kur’an dersinin zorla okutulduğu iftirasını tercih ederek Cumhuriyet, öğrencilerin sene başını kutlamış oluyor.

Birgün’den de destek alarak hazırladığı içerikte Kur’an dersi noktasında bir dayatma olmadığı okul idaresi tarafından dile getirilip sebebi “yeterli öğretmen kadrosu olmaması” ile izah edilmişken yine de bu haberi yapma ihtiyacı hisseden Cumhuriyet var oluş kodlarında yatan “Kitab” düşmanlığıyla hareket ediyor!

Artık bu duruma şaşırmasak da Cumhuriyet’in “seçmeli din dersleri skandalı” vb. başlıklı içerikleri bir alışkanlık haline geldiği için dikkat çekmek istedik. Belki de Cumhuriyet editörlerinde bu isimde bir klasör vardır ve sadece ufak bir takım değişikliklerle hep aynı haberi servis ediyorlardır kim bilir!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum