1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. New York’ta Halep Protestosu: Rusya, İran Suriye’den Defol!
New York’ta Halep Protestosu: Rusya, İran Suriye’den Defol!

New York’ta Halep Protestosu: Rusya, İran Suriye’den Defol!

Manhattan’daki Washington Square Parkı önünde toplanan bir grup New Yorklu, Esed güçlerinin ve işbirlikçilerinin Suriye’nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılarını protesto etti.

17 Aralık 2016 Cumartesi 13:18A+A-

Manhattan’daki Washington Square Parkı önünde toplanan, çoğunluğu öğrencilerden oluşan bir grup New Yorklu, Beşşar Esed güçlerinin ve işbirlikçilerinin Suriye’nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılarını protesto etti.

AA’da yer alan habere göre, soğuk havada düzenlenen eylemde protestocular, ellerinde taşıdıkları mumlarla Suriye’deki savaş mağdurlarını andı.

“Ne istiyoruz? Adalet! Ne zaman? Simdi!”, “Özgür Halep!”, “Özgür Suriye!”, “Rusya, İran Suriye’den defol!” sloganları atan göstericiler “Değişim sâdece dayanışmayla olur!”, “Suriye’yle birlikteyiz!”, “İnsan haklarımız nerede?” ve “Halep’i kurtarın!” gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Eyleme katılan Suriyeli öğrenci Meryem, “Suriye’de binlerce insan öldürülüyor. Bu yüzden buradayız çünkü yaşananlardan hepimiz hayal kırıklığı duyuyoruz. Bu savaş artık son bulmalı.” diye konuştu.

Esed rejimi, İran ve Rusya aleyhine sloganlar atan grup, ABD’yi ve BM’yi harekete geçmeye çağırdı.

Gösteri olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT